Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

29 Απριλίου 2015
   
Άρθρο του Χυσόστομου Δούκη

      Θα μας τρελάνουν αυτοί οι κυβερνώντες.
          Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έχει ο Νομός μας σε σχέση με την Αθήνα , αυτό της μεγαλύτερης ασφάλειας που απολαμβάνουν οι κάτοικοί του αλλά, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου , αυτό το πλεονέκτημα κινδυνεύει να χαθεί.
          Ως γνωστό , εδώ και 3 μήνες έχει αυξηθεί η μεταναστευτική ροή προς την χώρα μας κατά 350% καθώς , όλοι οι «πικραμένοι – κατατρεγμένοι» λαοί της Ασίας και της Αφρικής ανταποκρίθηκαν στο προεκλογικό κάλεσμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ διαμήνυε προς όλους ότι ,  «ανοίγουμε και σας
περιμένουμε» , με αποτέλεσμα να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο η εμφάνιση στα χωρικά μας ύδατα , εκατοντάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων που ζητούν  άσυλο ή καταφύγιο στην πολύπαθη χώρα μας.
         Η κατάσταση έχει ήδη πάρει διαστάσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου  και στην Αττική όπου καταλήγουν οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες που εισρέουν καθημερινά στην χώρα μας. Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι ήδη εμφανή (ενίσχυση του αισθήματος της ανασφάλειας , διατάραξη των καθημερινών ρυθμών της ζωής στις περιοχές εγκατάστασης, μείωση των κρατήσεων στους τουριστικούς προορισμούς κλπ) αλλά τα σημαντικότερα θα εμφανιστούν μεσομακροπρόθεσμα (αλλοίωση του πληθυσμιακού χαρακτήρα της χώρας, αύξηση εγκληματικότητας , προβλήματα κοινωνικής συνοχής – εθνικής ασφάλειας , κλπ). 
          Το σύνολο του Ελληνικού λαού δεν αποτελείται από ρατσιστές, οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν τους νόμιμους μετανάστες και πιστεύουν  ότι για τους λαθρομετανάστες πρέπει να ακολουθηθεί ενιαία πολιτική από την Ευρώπη, με δίκαιη κατανομή του αριθμού των λαθρομεταναστών που θα νομιμοποιούνται , αναλόγως του πληθυσμού του κάθε κράτους υποδοχής και σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια.
          Η μεταναστευτική πολιτική όμως, που ακολουθείται από την ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους 3 μήνες έχει δημιουργήσει μια πλημμυρίδα λαθρομεταναστών και προσφύγων οι οποίοι εισέρχονται καθημερινά κατά εκατοντάδες από τα Τουρκικά – κυρίως – παράλια και για τους οποίους δεν υπάρχει προγραμματισμός να κατευθυνθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες .
          Ως εκ τούτου , υπάρχει κίνδυνος να δικαιωθούν οι προβλέψεις που αναφέρουν ότι , σε μερικά χρόνια οι Έλληνες – το γένος - θα είναι μειονότητα στην χώρα τους. Και δυστυχώς , ενώ είμαστε αντιμέτωποι μ` αυτό το τραγικό ενδεχόμενο υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται γι` αυτό , κάποιοι που διαμαρτύρονται (χωρίς να τους υπολογίζει κανείς ) και όλοι οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα φοβούμενοι μην χαρακτηριστούν ρατσιστές και φασίστες εξαιτίας της αγάπης τους για την πατρίδα. 
          Κι όμως, ρατσισμός δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των γηγενών Ελλήνων που απειλούνται από την ανεξέλεγκτη και αθρόα εισβολή αλλοδαπών . Κανείς δεν δικαιούται να αγαπά τους λαθρομετανάστες περισσότερο από τους Έλληνες. «Ρατσισμός είναι να αποκαλείς τον άλλον ρατσιστή και φασίστα επειδή , δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις μια λέξη που να περιγράφει την αγάπη για την πατρίδα , που ποτέ δεν ένιωσες εσύ».
          Εμείς εδώ στην Καστοριά παρακολουθούσαμε τα συγκεκριμένα γεγονότα από απόσταση ασφαλείας μέχρι τώρα. 
        Όμως ,την Πέμπτη 16 Απριλίου η αρμόδια υπουργός κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε από τους Δημάρχους όλης της χώρας   να δεχθούν την ίδρυση στρατοπέδων φύλαξης λαθρομεταναστών στις περιοχές τους.
        Παράλληλα , (σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ / 19- 4 – 2015) ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Νίκος Βούτσης βολιδοσκόπησε τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Θόδωρο  Καρυπίδη για να φιλοξενήσει μεγάλο πλήθος μεταναστών σε ανενεργά στρατόπεδα της περιφέρειάς του.
       Ταυτόχρονα όμως , κανένα από τα πλεονεκτήματα των Αθηνών δεν θα χαθεί: Φθηνότερα καύσιμα , λιγότερη κατανάλωση για θέρμανση λόγω των κλιματολογικών συνθηκών , περισσότερες επιλογές σε καταναλωτικά αγαθά , διασκέδαση , μόρφωση , εργασία , υγεία , άθληση , κλπ…
Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας , δηλαδή.
       Αν ενδιαφέρονταν  για την ανάπτυξή του τόπου μας ας μας επέβαλλαν λιγότερους φόρους , ας μας έδιναν κάποιο από τα εργοστάσιά τους , τα πανεπιστήμιά τους , τα νοσοκομεία τους και οτιδήποτε άλλο αποτελεί πραγματικό κίνητρο ή φορέα ανάπτυξης.
Μ` αυτό τον τρόπο θα μειωνόταν η ανεργία και όχι αν γίνουμε η χωματερή της Ελλάδας…
       Αν η ίδρυση αυτών των στρατοπέδων ήταν ευκαιρία ανάπτυξης , οι Αθηναίοι θα τα είχαν ιδρύσει  ήδη στην Αττική.
       Αυτό το επιχείρημα από μόνο του αποδεικνύει ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη που υπόσχονται  ότι θα υπάρξουν για τις τοπικές κοινωνίες (θέσεις εργασίας) είναι μηδαμινά μπροστά στο πρόβλημα της ανασφάλειας που θα προκύψει. Η υποτιθέμενη ανάπτυξη που θα έρθει μαζί με τους λαθρομετανάστες είναι μύθος…Όλες οι υπηρεσίες (κατασκευής , συντήρησης, φύλαξης , σίτισης , καθαριότητας κλπ) καθώς και τα υλικά – εφόδια που απαιτούνται για τη λειτουργία κάθε στρατοπέδου θα καθορίζονται από την κεντρική διοίκηση ή από την Περιφέρεια , οπότε γίνεται κατανοητό ότι θα επωφεληθούν όλοι οι άλλοι , πλην της τοπικής κοινωνίας…
     Το γεγονός ότι κατανοούμε την αγανάκτηση , το φόβο και το θυμό όλων όσοι υποφέρουν από την παρουσία και τις εγκληματικές ενέργειες των λαθρομεταναστών δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε το πρόβλημά τους να γίνει πρόβλημά μας…
      Η λύση είναι μόνο μία: Απώθηση από το Λιμενικό Σώμα όσων λαθρομεταναστών είναι εφικτό (18.000 ξένους είχαν απωθήσει οι λιμενικοί το 2014, κανέναν από τις εκλογές και μετά) και συγκέντρωση των εισερχομένων λαθρομεταναστών σε κατάλληλους χώρους εντός της Αττικής , οι οποίοι θα τηρούν αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας , για περιορισμένο χρόνο και μετά απέλαση ή προώθηση σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
      Επειδή όμως φοβάμαι ότι, η κυβέρνηση ψάχνει « τον χαζό της παρέας» για να του φορτώσει τεράστια προβλήματα, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση  για να μην αναγκαστούμε να αναφωνήσουμε      « ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ».
      Τι περισσότερο πρέπει να μας πουν οι αρμόδιοι υπουργοί για να καταλάβουμε ότι για εμάς «χτυπά η καμπάνα» και ότι πρέπει να αφυπνιστούμε επιτέλους;
      Αν οι Αθηναίοι έχουν ως σύνθημα « να ανακαταλάβουμε την πόλη μας» εμείς πρέπει να αναγάγουμε το λαθρομεταναστευτικό σε βασικό θέμα της καθημερινότητάς μας με δυναμική συνθηματολογία όπως «να μην επιτρέψουμε να καταληφθεί ο Νομός μας» .

Σημείωση:  Ανάλογη έκκληση είχα κάνει και με παλαιότερό μου άρθρο , που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ τον Απρίλιο του 2012 , όταν και τότε υφίστατο ο κίνδυνος δημιουργίας κλειστών στρατοπέδων φύλαξης λαθρομεταναστών στο Νομό μας.
Τώρα δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ήδη έχουν προταθεί για χρήση τα στρατόπεδα « ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» και «ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ» , στο Μανιάκοι.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις