Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

17 Απριλίου 2015
Για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας και αναφέρεται στο μείγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθεί, ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μίλησε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Νομπελίστας καθηγητής
Οικονομικών, Πολ Κρούγκμαν.
Ο κ. Κρούγκμαν έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και ζήτησε να μην βλέπουμε τη διαπραγμάτευση ως αντιπαράθεση. «Ο πόνος που άρχισε στην Ελλάδα συνέβη και τελείωσε» τόνισε, ζητώντας «βήματα» για να υπάρξει φυγή προς τα μπρος.
Παρομοιάζοντας την Ευρώπη με την Ιαπωνία, τόνισε ότι υπάρχουν γενικότερα προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Αν δεν υπήρχε το ζήτημα του χρέους, θα έπρεπε να μπει τέλος στο καθεστώς διαρκούς λιτότητας στη χώρα μας είπε χαρακτηριστικά
Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, είπε πως Ελλάδα πέρασε πέντε χρόνια με προσαρμογή 25% και είναι πλέον ανάγκηνα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές. Η Αθήνα «ό,τι έπρεπε να πετύχει, το πέτυχε» είπε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση να μην ζητείται από τη χώρα επιπλέον προσαρμογή.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο Grexit, υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, καθώς οτιδήποτε διαφορετικό θα δημιουργούσε προβλήματα και στις δύο πλευρές.
«Δεν ισχύει ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες» τόνισε.
Ο διακεκριμένος Νομπελίστας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να δεχθεί «έναν έντιμο συμβιβασμό ή μία έντιμη έξοδο», οαπάντησε ότι η χώρα «θα πρέπει να φτάσει σε μια συμφωνία, όπου ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα πρέπει να είναι σε παράλογα επίπεδα και οι μεταρρυθμίσεις να μην διαλύσουν την κοινωνία».
«Αν είναι έτσι, δεχτείτε αυτή τη συμφωνία» παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν «κόλαση».
Περιγράφοντας τι θα συμβεί σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τόνισε ότι θα υπάρξει ένα τεράστιο «bank run», ενώ θα είναι και νομικά περίπλοκη η μετάβαση της χώρας στη δραχμή.
«Αν σας πούνε να δεχτείτε κάτι παράλογο ή να βγείτε από το ευρώ, μην το δεχτείτε», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει: «Αλλά οι Ευρωπαίοι δεν είναι παράλογοι»..
«Δεν ισχύει ότι όλοι είναι εχθροί της Ελλάδας... Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση... Μόνο ο Θεός ξέρει τι συμβαίνει στη διαπραγμάτευση», κατέληξε.
Συνάντηση με Τσίπρα
Συνάντηση με τον κάτοχο Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν, θα έχει αύριο Σάββατο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μ. Μαξίμου στις 12:30.

imerisia

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις