Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

9 Απριλίου 2015
ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  Προς αναθεώρηση του “συνολικού πακέτου” του προγράμματος των “Τοπικών Πρωτοβουλιών” με τη μορφή που υπήρχε μέχρι σήμερα για την περιοχή της Καστοριάς, προσανατολίζεται το υπουργείο Απασχόλησης με σκοπό αυτό να αποκτήσει την απαραίτητη
ευεληξία που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες για την ανεργία. 
  Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κατά την συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα με την αρμόδια υφυπουργό Ράνια Αντωνοπούλου. 
Σ΄ αυτή συμμετείχαν από πλευράς των τοπικών φορέων οι δύο βουλευτές Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Μαλέας και Θεόδωρος Γούσιας. 
  Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν μπορεί να ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα, με την μορφή του “πακέτου” που παρουσιάζεται μέχρι σήμερα.
Ειδικά στο θέμα της ανεργίας τον κλάδο της γούνας,κ που παρουσίασε μεγάλη έκρηξη το τελευταίο διάστημα, το υπουργείο προσανατολίζεται να το εντάξει στο Ταμείο Παγκοσμιοποίησης, για μεγαλύτερη ευεληξία. 
Επίσης βασική καινοτομία του νέου προγράμματος, θα είναι η κατάρτιση να γίνεται στους χώρους εργασίας, για να υπάρχει στην συνέχεια απορρόφιση των ανέργων από τις επιχειρήσεις. 
  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με δηλώσεις του τόνισε ότι το πρόγραμμα του υπουργείου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί στο προηγούμενο “πακέτο” των Τοπικών Πρωτοβουλιών υπήρχε εμπλοκή και άλλων συναρμόδιων υπουργείων. 
Αντίθετα η βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου θεωρεί ότι: 
“H Υπουργός έβαλε σήμερα ταφόπλακα στα όποια σχέδια υπήρχαν για την υλοποίηση ενός Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Καστοριά”. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα στον κλάδο της γουνοποιίας (1297 άνεργοι από τον Ιανουάριο 2015 έως σήμερα).0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις