Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

9 Απριλίου 2015
  Στην αντεπίθεση πέρασαν τα μέλη της επιτροπής για την επιλογή νομικού συμβούλου από τον Δήμο Καστοριάς, με την δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης, απ΄ όπου φαίνεται καθαρά ότι δεν ευσταθούν οι καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου εναντίον του Δημάρχου Ανέστη Αγγελή, για “ενέργειες που προσβάλλουν την χρηστή διοίκηση και δημιουργούν υπόνοιες μεροληψίας” κατά την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων!

  Με επιστολή τους που έδωσαν στην δημοσιότητα τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και τρεις νομικοί που ορίστηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο, τονίζουν ότι: “Οι καταγγελίες στρέφονται μεν κατά του  Δημάρχου Καστοριάς και νομίμως ορισθέντος μέλους της Επιτροπής, εμμέσως πλην σαφώς όμως θίγουν και τα λοιπά μέλη, επίσης νομίμως ορισθέντα, μεταξύ των οποίων - όπως εξάλλου γνωρίζετε - περιλαμβάνονται και μέλη του Συλλόγου σας, ορισθέντα με δική σας απόφαση”!
  Στην επιστολή τους τα μέλη της Επιτροπής τονίζουν ότι: “Στα πλαίσια ελέγχου της προδικασίας της διαδικασίας επιλογής δικηγόρου, κατά την συνεδρίαση της 13-3-2015, διαπιστώθηκε ότι στο κείμενο της αρχικής προκήρυξης εμφιλοχώρησαν σφάλματα στα αναφερόμενα κριτήρια επιλογής”. 
Και πιο συγκεκριμένα ανάφεραν ότι: “Διαπιστώθηκε ότι αναφέρονταν κριτήρια, όπως η “εντοπιότητα” που δεν περιλαμβάνονται στα νόμιμα κριτήρια επιλογής, με αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, τα οποία διορθώθηκαν με τα νόμιμα κριτήρια της “οικογενειακής κατάστασης”. 
Επίσης ότι τρία διαφορετικά κριτήρια, τα οποία απαριθμούνται στο νόμο ξεχωριστά και διακριτά (εξειδίκευση στο αντικείμενο, επαγγελματική πείρα και επάρκεια) αναφέρονταν στην προκήρυξη ως ένα ενιαίο κριτήριο. 
Με βάση τον σχετικό νόμο Ν.4194/13 ανήκει στην διακριτική ευχέρεια των Δήμων η επιλογή μόνο του τρόπου καθορισμού του συντελεστή βαρύτητας και σε καμιά περίπτωση η ευχέρεια επιλογής των κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων. 
Η διόρθωση, επομένως, της αρχικής προκήρυξης ήταν νομίμως επιβεβλημένη . Και η “ορθή επανάληψη” αποτελούσε θεμιτή και πρόσφορη επιλογή, για την αποκατάσταση της νομιμότητας, δεδομένου ότι αυτή συνιστούσε απλή προσαρμογή στους όρους και τις προϋποθέσεις του νόμου. 
Ενόψει όλων αυτών, η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον αρμόδιο από τον νόμο Δήμαρχο, να διορθώσει τα διαπιστωθέντα σφάλματα με την μορφή της “ορθής επανάληψης” προς αποκατάσταση και διαφύλαξη της νομιμότητας και της ορθής κρίσης. 
Επομένως, συνεχίζει στην επιστολή της η Επιτροπή, δεν κινήθηκε αυτοβούλως και εκ του πονηρού ο Δήμαρχος ως μέλος της Επιτροπής, όπως αναφέρετε στο διάβημά σας. Στοιχείο, το οποίο εύκολα θα μπορούσατε να διαπιστώσετε εάν είχατε επικοινωνήσει τουλάχιστον με τα ορισθέντα από εσάς τακτικά μέλη της Επιτροπής, πριν την δημοσιοποίηση του “διαβήματος”!
Και καταλήγει στην επιστολή της προς τον Δικηγορικό Σύλλογο λέγοντας ότι: Η “ορθή επανάληψη” δεν συνιστά και ευνοϊκή μεταχείριση κάποιου ή κάποιων υποψηφίων (μελών του Συλλόγου σας) δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής του δικηγόρου και δεν θίγει ούτε καταργεί ή αφαιρεί κάποιο γεννημένο δικαίωμα. 
Τέτοιο, πάντως δεν συνιστούν οι όποιες τυχόν προσωπικές προσδοκίες ή εικασίες, οι οποίες σε κάθε περίπτωση, δεν κλονίζουν την κοινή βούληση όλων των μελών της Επιτροπής, για την σύννομη και αμερόληπτη κρίση όλων των υποψηφίων για την επίμαχη θέση. 
Κατόπιν αυτών και με την ρητή επιφύλαξη για κάθε νόμιμο γενικά δικαίωμά μας. Παρακαλούμε για την ανάκληση του “διαβήματος” σας και την ανάρτηση της παρούσας επιστολής στην ιστοσελίδα του Συλλόγου σας. 

Η πρόεδρος 
Αναστασία Παληού

Η Γραμμαατέας
Μαρία Τζήμα

Τα μέλη
Ανέστης Αγγελής
Κώστας Σεραφείμ
Γιώργος Καραμέρος
Αντώνης Αντωνιάδης

Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου τηρείται “σιγή ασυρμάτου” χωρίς καμιά αντίδραση μέχρι στιγμής, για την ενίσχυση των επιχειρημάτων του “διαβήματος”, που προκάλεσε τον αδικαιολόγητο θόρυβο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις