Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

5 Μαΐου 2015
Το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης.
Αυτό υποστηρίζει ο αρθρογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, σε άρθρο του σημειώνοντας ότι αυτή είναι η άποψη που εκφράζουν αρκετοί υπουργού της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πέστον κορυφαίοι αξιωματούχοι του ανέφεραν ότι η Γερμανία έχει χάσει την υπομονή της, ακόμη, και την όποια καλή θέληση είχε για την Ελλάδα.
Στην Ευρωζώνη, σημειώνει ο αρθρογράφος, έχει εμφανιστεί μια περίεργη συμμαχία μεταξύ μινιμαλιστών και μαξιμαλιστών αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. Οι μινιμαλιστές θεωρούν ότι η ζώνη του ευρώ διαθέτει τα κατάλληλα «μαξιλάρια» και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις ενός Grexit. Από την άλλη πλευρά οι μαξιμαλιστές ευελπιστούν ότι, για να διασφαλιστούν οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωζώνης θα εφαρμόζονται, επιθυμούν μέσω Grexit να δημιουργήσουν  ένα «φόβητρο» που μπορεί να τρομάξει πολιτικούς και πολίτες.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση σε λαϊκίστικα κόμματα (Podemos, Λε Πεν) πως μπορεί κάποιος να μη συμβαδίσει με τους κανόνες της Ευρωζώνης και να έχει αποτελέσματα.
«Πότε θα μαθαίναμε εάν ήταν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ; Την επόμενη Δευτέρα στη Σύνοδο του Eurogroup εάν φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δεν ξεμείνει από χρήματα μέχρι τότε» καταλήγει ο Πέστον.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις