Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Μαΐου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Ασφαλώς και δεν βγήκαμε σοφότεροι από το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε επι τούτου στην Καστοριά, για να μας διαφωτίσει στα θέματα της λίμνης!
Αντίθετα η όλη διαδικασία της συνεδρίασης, κινήθηκε στα γνωστά “στερεότυπα” της επικοινωνιακής πρακτικής, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι τοπικοί σύμβουλοι, για ευνόητους λόγους και οι υπόλοιποι παραμένουν αδρανείς έως αδιάφοροι για τους δικούς τους λόγους...

Από τα εικοσιπέντε περίπου θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριάρχησε μόνο το ένα. Αυτό που αφορούσε τις εντάξεις - απεντάξεις των δύο έργων για την λίμνη και τα υπόλοιπα - που προήλθαν εκ μεταφοράς από το προηγούμενο συμβούλιο της Φλώρινας - πέρασαν στο “ντούκου”, με την γνωστή μέθοδο της προσυμφωνημένης απόφασης, που δεν προσφέρεται για εικονικές “κοκορομαχίες”!
Η όλη διαδικασία της συνεδρίασης κινήθηκε με γραμμή πλεύσης της θεωρία του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος όταν ξεκίνησε το ταξίδι του, δεν ήξερε που θα πάει, όταν έφθασε δεν ήξερε που βρίσκεται και όταν γύρισε δεν ήξερε που πήγε!
Γιατί στο τέλος της συνεδρίασης κανείς δεν μπορούσε να βεβαιώσει  με σιγουριά ότι τα δύο έργα της λίμνης που απεντάχθηκαν και επανεντάχθηκαν την ίδια περίοδο θα προχωρήσουν κανονικά και θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος. 
Στην πολιτική συνηθίζουν να λένε ότι “ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα άλλο” Και στην προκειμένη περίπτωση όταν χαρακτηρίζεται “λάθος” από ορισμένους ο ένας διαγωνισμός, τι μας εμποδίζει να χαρακτηρισθεί “λάθος” και ο δεύτερος από κάποιους άλλους;
Αυτά είναι ζητήματα που εξυπηρετούν περισσότερο πολιτικές σκοπιμότητες παρά την ουσία. 
Αν θα πρέπει να σταθούμε σε δύο - τρία σημεία της συζήτησης, για τα έργα της λίμνης, θα πρέπει να επισημάνουμε: ότι με τα στοιχεία που παρατέθηκαν από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, δεν έπεισαν για την αναγκαιότητα ακύρωσης του πρώτου διαγωνισμού, η οποία, όπως ειπώθηκε μάλιστα, στηρίχθηκε σε... τηλεφωνήματα των ενδιαφερομένων προμηθευτών και σε μια κατά παραγγελία γνωμοδότηση  του νομικού συμβούλου!
Αντίθετα εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά οι προδιαγραφές που τέθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό σχετικά με το πολυμηχάνημα της λίμνης και ειδικά στο μήκος του σκάφους, που δεν υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα!
Η αντιπαράθεση όμως που ακολούθησε και το έντονο ύφος της συζήτησης, σε συνδυασμό με τα τεχνοκρατικά στοιχεία του διαγωνισμού, μάλλον συσκότισαν παρά διαφώτισαν τον κόσμο για την ορθότητα των επιλογών. 
Το σίγουρο είναι  ότι αν σε κάθε έργο απαιτούνται δύο - τρεις διαγωνισμοί, μέχρι να πάρει την τελική του μορφή, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τις απαιτήσεις μας για την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας. Μέχρις ότου αποκτήσουμε όλοι πραγματική “περιφερειακή συνείδηση” και όχι σαν σχήμα λόγου...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις