Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Μαΐου 2015
Με αιχμές για “παρεκκλήσεις” από την περιφερειακή συνείδηση και την ισόρρπη ανάπτυξη και των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας, ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους οι τρεις Δήμαρχοι του νομού Καστοριάς, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που
πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς.
Πιο συγκεκριμένα ανάφεραν  ότι:

  ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
  Δήμαρχος Καστοριάς

Ασφαλώς η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Καστοριά έχει συμβολικό χαρακτήρα και το κατανοούμε απόλυτα. 
Θα πρέπει όμως η οποιαδήποτε συνάντηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ταυτίζεαι και με τις δράσεις μας και με τις παρεμβάσεις μας και με το όραμά μας.
Τονίζω ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί περιφερειακή συνείδηση μέσα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. 
Και αυτό θα γίνει εάν πράγματι προσεγγίσουμε όλα τα θέματα του τόπου μας όχι με μια απλή διαχειριστική αντίληψη που συνοδεύεται από μια φρασεολογία ακατανόητη για τους πολλούς. 
Αλλά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, στοχευμένη και να μην υπάρχει η αίσθηση του εντυπωσιασμού, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και κάθε τόπος διεκδικεί το καλύτερο. 
Έχω την άποψη - και το τονίζω αυτό - ότι σε μια εποχή που η επιπολαιότητα είναι κυρίαρχη και ανάλογη εκμετάλλευση από πολλούς επιτηδείους θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναδείξουμε πρώτα τον παράγοντα άνθρωπο. 
Δεύτερον να δούμε την ανάπτυξη μέσα από την επιχειρηματικότητα του κάθε τόπου και θα συμφωνήσουμε με την άποψη ότι η Καστοριά στερείται οποιουδήποτε πόρου και υπάρχει μια ανισότητα ακόμα και στις χρηματοδοτήσεις. Και αυτό θα πρέπει να αποσχολήσει σοβαρά το Περιφερειακό Συμβούλιο και να είστε σίγουροι, όταν κάνουμε πολλά μικρά πράγματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο, θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα. 
Με τις σκέψεις αυτές και χωρίς να πλατιάσω, εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του Περιφερειακού Συμβουλίου και είμαι βέβαιος ότι αν προσιγγίσουμε ανθρώπινα και απλά τις όποιες παρεμβάσεις μας, θα έχουμε πετύχει. Διαφορετικά θα έχουμε αντιγράψει ένα παρελθόν που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε τώρα. 
Ξεχάστε λοιπόν την ακατανόητη διαλλεκτική των πολιτικών  και όλοι μαζί να συννενοηθούμέ για τον άνθρωπο.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΚΕΤΣΙΟΣ
Δήμαρχος Νεστορίου

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου με μια ευχή: Τις αποφάσεις που λαμβάνετε, θα πρέπει να τις λαμβάνετε κάτω από την πίεση της αναγκαιότητας και σπουδαιότητας των έργων και όχι άλλων πιέσεων...
Κάποτε οι αποφάσεις σας θα πρέπει να στοχεύουν στην ισόρροπη ανάπτυξη των νομών της Περιφέρειας. 
Διότι  κάποτε ως αντινομάρχης σ΄ αυτή την αίθουσα, εκπροσώπησα την Νομαρχία Καστοριάς στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συμφώνησα, επειδή  υπήρχαν χρήματα μόνο για ένα πνευματικό κέντρο, να κατασκευαστεί στα Γρεβενά. 
Αυτό σημαίνει “περιφερειακή συνείδηση” και είναι η πρώτη φορά σήμερα που το ομολογώ. 
Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε μια απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αναφέρεται στη κατανομή των χρημάτων, για υποδομές σχολείων. Από τα 59.750.000 του υπουργείου Παιδείας, τα 50 εκατ. πηγαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Κοζάνης και τα υπόλοιπα 10 εκατ. περίπου, πάνε σ΄ όλους τους άλλους νομούς!
Ένα θα σας πως: Μέχρι στιγμής ως Δήμαρχος ακριτικού Δήμου, από την ΣΑΤΑ που είναι 11.700 ευρώ τον μήνα, σήμερα ήρθε σε εμάς το ποσό του μηνός Μαρτίου, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Μάϊο! Τουτέστιν 35.100 ευρώ σε πέντε μήνες. 
Πείτε μου εσείς μ΄ αυτά τα χρήματα πώς να πορευθώ;
Πώς να λύσω προβλήματα που σήμερα εμφανίζονται από τις ζημιές που προκάλεσε ο χειμώνας στις υποδομές του Δήμου;
Είμαι Δήμαρχος οκτώ μηνών και Δήμαρχος δεν έγινα ακόμα...
Πληρώνω οφειλές παρελθόντων ετών και δεν γνωρίζω πότε επιτέλους θα δημαρχεύσω στον Δήμο Νεστορίου;
Γι΄ αυτό ακριβώς θα ήθελα τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης να στοχεύουν στην ισόρροπη ανάπτυξη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Απαντώντας στην κριτική των δημάρχων ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ανάφερε ότι: “Για το ερώτημα που θέσατε σχετικά με την Περιφερειακή Συνείδηση εμείς έχουμε πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις που βοηθούν στη δημιουργία ανάπτυξης από το χωριό προς την πόλη και από την ύπαιθρο προς το κέντρο”. 
Για το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ που θα ισχύσει για τους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι: “Τα Γρεβενά και η Καστοριά θα πρέπει να ενισχυθούν με πολιτικές που αφορούν το ειδικό τιμολόγιο αλλά και με άλλες δράσεις σε επίπεδο διοίκησης. Ξέρουμε ότι το κόστος είναι στις μελέτες στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι δήμαρχοι γι΄ αυτο πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να συνδράμουμε και να στηρίξουμε προς την κατεύθυνση αυτή”. 
Για την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είπε ότι: “είναι επιβεβημένη γιατί έπρεπε να γίνουν κάποτε οι υποδομές για να μη χαθεί το πανεπιστήμιο. 
Αναγνωρίζουμε την αδικία που υπήρξε στην Καστοριά με την Αρχιτεκτονική Σχολή και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μέσα στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου”. 
Για τα οφέλη του αγωγού ΤΑΡ είπε ότι το 1 από τα 5 εκατομ. θα δοθεί για την δημιουργία δύο μεταπτυχιακών τμημάτων στην Καστοριά τα 3 εκατ. θα δοθούν στους Δήμους και 1 εκατ. στον ιδιωτικό τομέα για να στηριχθεί η απασχόληση.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις