Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

25 Μαΐου 2015
Χρονογράφημα του Χρήστου Γιούτσου

    Πριν λίγες μέρες είχα διαβάσει σε μια αθηναϊκή εφημερίδα, το εξής γεγονός:
Κάποιος λήστεψε μια γυναίκα στο δρόμο. 
Είπαν πως ο κλέφτης, μάλλον ήταν πακιστανός ή αλλοδαπός. Είχε σκούρο δέρμα, άρα ήταν ξένος. Το εύκολο συμπέρασμα: “Μας έχουν ρημάξει, τους δίνουμε φαγητό και μετά μας κλέβουν”
υποστήριξαν κάποιοι “πατριώτες”. 
Αργότερα μαθεύτηκε ότι η εθνικότητα του κλέφτη ήταν ελληνική. Πρόκειται για ένα απ΄ τα πολλά περιστατικά, που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν την “εγκληματικότητα” των ξένων. 
Το ακροδεξιό και ρατσιστικό βέβαια συμπέρασμα είναι έτοιμο: “Να φύγουν οι ξένοι”. Εάν τολμήσεις να μιλήσεις για τις κοινωνικές αιτίες που έφεραν αυτούς τους ανθρώπους εδώ, κυνηγημένοι από δικτατορικά καθεστώτα, από κράτη φτώχειας, εξαθλίωσης και πολέμων, τότε θα σε διακόψουν και θα σ΄ αποκαλέσουν ανθελληνα. Θα σου πουν, ότι αυτοί μας επέβαλαν την άποψή τους και χίλια δύο άλλα. 
Ενώ θα έπρεπε να ξέρουν  πολύ καλά, οι κύριοι αυτοί, ότι το χαρτί των απολύσεων στους εργαζομένους δεν το μοιράζουν οι μετανάστες. 
Το μοιράζουν αυτοί, που εκμεταλλεύονται και τους μετανάστες με τον χειρότερο τρόπο. 
Θα έπρεπε να ξέρουν πολυ καλά ότι οι μετανάστες ζουν δουλεύουν δίπλα τους και προσπαθούν να επιβιώσουν. 
Θα έπρεπε επίσης να ξέρουν, ότι εκατοντάδες μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα, προσπαθώντας να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί. Κι αν τα ξεχνούν αυτά, τότε ξεχνούν και την ιστορία της οικογένειάς τους!!
Γιατί δεν μπορεί να μην έχουν συγγενή μετανάστη!!
Δεν μπορεί να μην ξέρουν, τί έχουν περάσει οι έλληνες μετανάστες!!
Δεν μπορεί να μην ξέρουν, ότι αντιμετωπίστηκαν σαν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας!!! 
Δεν μπορεί να μην έχουν ακούσει για τον πόνο της ξενητιάς, για την γκετοποίηση στις χώρες τις δυτικής Ευρώπης!!! Αυτά βέβαια θα πρέπει να τα δούνε - με καθαρή ματιά - και όχι με εθνικιστικό ρατσιστικό και ακροδεξιό τρόπο. 
  Γιατί όταν θα μπορέσουν να δουν κι αυτοί, την αλήθεια, τότε θα διαπιστώσουν, ότι ο εχθρός τους δεν είναι ο άνθρωπος που ήρθε στην χώρα μας, από κάθε γωνιά της γης για να μπορέσει να ζήσει. 
  Ο πραγμαιτκός εχθρός θα δουν ότι είναι ο ιμπεριαλλισμός και ο φασισμός που δημιούργησαν κάποιες κυρίαρχες δυνάμεις του πλανήτη, με αποτέλεσμα να αφήσουν τις χώρες τους και  να οδηγηθούν στην μετανάστευση όλοι αυτοί οι άνθρωποι. 
Η ζωή έχει αποδείξει ότι, όταν ένας εργαζόμενος βάζει απέναντί του έναν μετανάστη, είναι σαν να βάζει απέναντί του τον ίδιο τον εαυτό του!!!
Τα βάσανα και τους καημούς των δικών μας ξενητεμένων έγραψαν με τους στίχους τους σπουδαίοι ποιητές και στιχουργοί μας. 
Τα τραγούδια της πικρας της ξενητιάς, τραγουδήθηκαν από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές μας με πρώτο και καλύτερο τον Στέλιο Καζαντζίδη. Οι περισσόεροι έλληνες μουσκοσυνθέτες έντυσαν με την μουσική τους αυτούς τους στίχους.
Ρωτήστε τους έλληνες μετανάστες να σας πουν, πώς πέρασαν εκεί μακρυά τα πρώτα εκείνα χρόνια;
Τον περασμένο χειμώνα, μια τηλεοπτική  εκπομπή της ΕΤ3 παρουσίαζε σε συνέχειες, συνεντεύξεις μεταναστών, με όλα αυτά που πέρασαν εκεί στην ξενητιά.
Είναι κρίμα λοιπόν σήμερα άνθρωποι που θέλουν να ονομάζονται “Λαϊκοί” και “Ορθόδοξοι” να συνεγείρουν και να βγάζουν τέτοιο μίσος, τόση χολή, τόσο φανατισμό και τέτοιο ρατσισμό, απέναντι σε συνανθρώπους μας.
Χωρίς μάλιστα να εφαρμόζουν την σημαντικότερη φράση που είπε ο Χριστός “αγαπάτε αλλήλους” και πρεσβεύει πάντα η ορθόδοξη εκκλησία.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις