Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

25 Μαΐου 2015
  Προσωπικά πιστεύω ότι η ματαίωση των δυο διαγωνισμών της αγοράς του πολυμηχανήματος καθαρισμού της λίμνης και  των οργάνων τηλεμέτρησης και  παρακολούθησης του υδάτινου δυναμικού της λίμνης είναι άτοπη, άκαιρη και απόλυτα καταστροφική,  για τα δυο αυτά έργα που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ποιότητα αναβάθμισης της λίμνης της Καστοριάς και κατ’ επέκταση και την τουριστική αναβάθμιση της πόλης καθόσον με τον καθαρισμό της λίμνης θα αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις που ζούμε και βλέπουμε όλοι μας κατά περιόδους μέσα σε κάθε χρόνο.
Δεν μπορεί να απεντάσσονται  έργα με προσωπικές αποφάσεις που αφορούν όπως μας λέει ο κ. Αδαμόπουλος στην νομιμότητα της διαδικασίας του διαγωνισμού και των όρων αυτού, χωρίς να
υπάρχουν γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες προς τούτο τεχνικές επιτροπές παρά μόνο με επισημάνσεις από το νομικό σύμβουλο της αντιπεριφέρειας ο οποίος όμως, είναι το ίδιο πρόσωπο και εννοείται ότι είχε ελέγξει την νομιμότητα των όρων του διαγωνισμού σ’ αυτή τη φάση αλλά και στην προηγούμενη φάση. 
Ο κίνδυνος που θα δημιουργηθεί από την απένταξη των έργων θα οδηγήσει στην ματαίωση τους λόγω μη ύπαρξης επαρκούς χρόνου στο τρέχον ΕΣΠΑ αλλά και την μελλοντική ενταξή του στο νέο ΕΣΠΑ όπως λέει ο Αντιπεριφερειάρχης και δέχομαι καλόπιστα αυτό που λέει, ακόμη όμως και σ’αυτήν την περίπτωση θα στερήσει αυτούς τους πόρους από άλλες ανάγκες της αντιπεριφέρειας. 
Προτείνω να συνεχιστεί η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια αυτών των μηχανημάτων που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η λίμνη της Καστοριάς. Σε αντίθετη περίπτωση κατά την οποία θα προχωρήσει η ανένταξη των έργων θα ήθελα να δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης ο κ. Καρυπίδης σ’όλο το περιφερειακό Συμβούλιο εδώ στην ΠΕΚ ότι θα είναι τα πρώτα έργα προς ένταξη στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και τα ποσά αυτά να μην ληφθούν υπόψη στην ποσόστωση διάθεσης κονδυλίων στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας.  
Θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι ο μονομερής αυταρχικός τρόπος του κ. Αδαμόπουλου προσβάλλει κατάφορα την τιμή και την υπόληψη τεχνικών επιστημόνων και υπαλλήλων της αντιπεριφέρειας καθόσον τους λέει ξεκάθαρα ότι δεν ξέρουν την δουλειά τους, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Προσωπικά πιστεύω ότι το επιστημονικό προσωπικό, οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας είναι εξαίρετοι στο σύνολό τους, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την σχεδίαση υλοποίησης των έργων και δεν πρέπει να τους υποτιμούμε και να τους προσβάλλουμε. Θα ήθελα να προτείνω από τώρα και πέρα να ζητούνται πάντοτε γνωμοδοτήσεις από τις αρμόδιες τεχνικές επιτροπές που συγκροτούνται από επιστήμονες υψηλού κύρους και καθολικής αποδοχής από τους υπαλλήλους αλλά και από την Καστοριανή κοινωνία γενικότερα.  
Κλείνοντας Κύριε Περιφερειάρχη σας δόθηκε αρκετός χρόνος από την προηγούμενη συνεδρίαση στο Περ. Συμ. Κοζάνης να σκεφτείτε την μεγάλη αδικία που θα γίνονταν εις βάρος της Καστοριάς. Είμαι σίγουρη πως θα δώσετε σωστή λύση για να μην χαθούν αυτά τα σημαντικά για μας έργα και άμεσα μάλιστα ώστε σε σύντομο χρόνο να λειτουργήσουν από φέτος το καλοκαίρι το 2015. Τώρα θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα άλλο θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, την Καστοριανή Γουνοποιία. 
Κύριε Περιφερειάρχη, την Τετάρτη που πέρασε στα εγκαίνια της 40ης Διεθνής  Έκθεσης  Γούνας δεσμευτήκατε και υποσχεθήκατε ότι θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις τη Γουνοποιία, που είναι ο στυλοβάτης της Οικονομίας της Καστοριάς και της Σιάτιστας. Δώσατε μεγάλη χαρά στο λαό (κόσμο)         μας και δημιουργήσατε υψηλές προσδοκίες αρκεί να μην μείνετε μόνο στα λόγια. Τα προβλήματα με δυο λέξεις που χρειαζόμαστε στήριξη και βοήθεια είναι:
α)   Η χορήγηση βίζας που είναι το σημαντικό πρόβλημα στους Ρώσους και Ρωσίδες με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ταλαιπωρία. Σήμερα αγανακτούν οι επισκέπτες μας από τις χρονοβόρες διαδικασίες ενώ δίπλα μας η Ιταλία έχει λύσει το πρόβλημα. Ας κάνουμε λοιπόν ότι έκανε η Ιταλία.

β) Να λυθούν τα προβλήματα άνευ ουσίας που ταλαιπωρούν το στολίδι μας, το νέο Εκθεσιακό Κέντρο που τόσο είχαμε και έχουμε ανάγκη, για να συμμετέχουμε στο διεθνή χώρο με αξιώσεις κι απαιτήσεις.  

γ) Να ολοκληρωθεί ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου του Άργους Ορεστικού. 

δ) Να καταργήσουμε την πολυφωνία και τον κακό ανταγωνισμό μέσα από την ενοποίηση συλλόγων και συνδέσμων γούνας, σ΄έναν πανίσχυρο σύνδεσμο με μία φωνή μέσα και έξω από την Ελλάδα. 

ε) Να απαιτήσουμε από το υπουργείο Εξωτερικών την ενεργοποίηση των εμπορικών ακολούθων από τις πρεσβείες και τα προξενεία, γιατί τώρα έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο και οι Καστοριανοί και οι Σιατιστινοί αντιμετωπίζουν μόνοι τους τις δυσκολίες σ’όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

στ) Πρέπει να προχωρήσουμε στην ίδρυση σχολής Γουνοποιίας, για να εξασφαλίσουμε το μέλλον αυτού του κλάδου που έχει τόση ανάγκη η κοινωνία μας αλλά και ή ελληνική οικονομία γενικότερα.

ζ) Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στεγάζονται στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ.  

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις