Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

8 Μαΐου 2015
  Σαν κίνηση καλής θελήσεως ερμηνεύθηκε η απόφαση που πήρε ο Δήμος Καστοριάς στο προχθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θέσπισε η κυβέρνηση. 

  Η απόφαση αυτή του Δήμου Καστοριάς που πάρθηκε κατά πλειοψηφία (ένα όχι και ένα παρόν) τελεί έν αναμονή των αποφάσεων του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων  Ελλάδος. 
Οι άλλοι δύο Δήμοι του νομού Καστοριάς δηλ. του Άργους Ορεστικού και του Νεστορίου, αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την κυβερνητική απόφαση που έγινε νόμος του κράτους και δήλωσαν ότι θα συμπορευθούν με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ, οι οποίες θα ληφθούν στο συνέδριό της που θα γίνει στις 7-9 Μαϊου στην Χαλκιδική. 
Μετά την συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, εξέδωσε τα ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς  σε έκτακτη  συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρας 27 Απριλίου 2015, ώρα 10 π.μ., αποφάσισε  την έκδοση  του παρακάτω ψηφίσματος αναφορικά με την αριθμ. 20/20-4-2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας» που επικυρώθηκε με νόμο στις 24-4-2015 από την Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να εκφράσει τη θέση του, ως εξής:      

«Η σύγκληση του εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου είναι συνέπεια της κατάστασης που διεμορφώθη μετά την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης και την επιβεβαίωση δια νόμου πλέον, περί μεταφοράς των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
  Λαμβάνοντας σοβαρά υπ’όψιν την προσπάθεια της Κυβέρνησης, την ανάγκη συνεννόησης και ενότητας όλων των αποφασισμένων Ελλήνων για την αξιοπρέπεια και σεβασμό αυτής της πατρίδος και ιδιαίτερα μετά την εκφρασθείσα διάθεση συνεννόησης μεταξύ ΚΕΔΕ και Κυβέρνησης, ο Δήμος Καστοριάς με μετριοπάθεια και ορθολογισμό ταυτίζεται με το πνεύμα, της Κυβερνητικής Πρωτοβουλίας και αναμένει τις διευκρινιστικές εγκυκλίους εφαρμογής.
Κάνουμε σαφές και θέτουμε ως πρώτες  προτεραιότητες :
1.Την εξασφάλιση των μισθών των εργαζομένων
2.Την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου με στόχο την αξιοπιστία του, σε επίπεδο συναλλαγών και καθημερινότητας
3.Σε κάθε περίπτωση λειτουργούμε ως Δήμος που ανήκει στο Κράτος και όχι ως «Δήμος Κράτος». 

Ζητούμε:
1.Την ύπαρξη του αναγκαίου χρονοδιαγράμματος προσαρμογής.
2.Την ερμηνεία από την Κυβέρνηση, σε λογιστικό επίπεδο, της διαχείρισης του ΕΣΠΑ
3.Διευκρινήσεις για το αν εντάσσονται στο παραπάνω νόμο, τα Κληροδοτήματα κα  τα Νομικά πρόσωπα.

Τέλος, συντασόμεθα με όλες τις περαιτέρω ενέργειες και αποφάσεις που θα ληφθούν από την ΚΕΔΕ και θα προσβλέπουν σε δέσμευση της Κυβέρνησης για την διασφάλιση των συμφερόντων των δήμων».

    Για το Δ. Σ. Καστοριάς
                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος 
Παπαδόπουλος

Αντίθετα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, σε συνέντευξή του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτήρισε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως “προσβλητική για τους ΟΤΑ, διότι έτσι καταλύεται αυτοδίκαια η αυτοδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  η οποία είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά με το άρθρο 102 του Συντάγματος”!
Χαρακτηριστικά ο κ. Κεπαπτσόγλου ανέφερε ότι: Πράγματι είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα, που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, γιατί η άρνηση της εκτέλεσης ενός νόμου, που κυρώνεται από την Βουλή, συνεπάγεται και τις ανάλογες κυρώσεις.
Εμείς σαν ΚΕΔΕ έχουμε αποφασίσει ότι ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, δεν θα κάνουμε κάτι αντίθετο με τις θέσεις του συλλογικού μας οργάνου, ενόψει και του τακτικού συνεδρίου, που θα γίνει στην Χαλκιδική 7-9 Μαϊου”. 
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Άργους ανέφερε ότι οι Δήμοι της χώρας για πολλοστή φορά, έχουν συμβάλλει στην συλλογική προσπάθεια, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αποδεχόμενοι μειώσεις της τάξης του 85% των αυτοτελών πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

  Εν αναμονή των αποφάσεων της ΚΕΔΕ τελεί και ο Δήμος Νεστορίου και όπως τόνισε προς την “Καστοριανή  Εστία” ο Δήμαρχος Πασχάλης Γκέτσιος: “Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κάτι που αντιβαίνει προς τις αποφάσεις του συλλογικού μας οργάνου”!                                           

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις