Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

10 Ιουνίου 2015
Σε κρίσιμο επίπεδο δείχνει να πλησιάζει η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στο Αιγαίο τόσο σε ό,τι  αφορά το εναέρια όσο και τα θαλάσσια συμβάντα.
Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται μαζικές παραβιάσεις 40 στον αριθμό (24
χθες και 16 σήμερα) του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Πλοία μισθωμένα από την Τουρκία προβαίνουν σε πόντιση καλωδίων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια και νοτιανατολικά  της Κρήτης αδιαφορώντας για τις ελληνικές διαμαρτυρίες και ενώ σήμερα και στον απόηχο της παραδοχής από ανώτατη πηγή της ΠΑ της επερχόμενης συντριπτικής τουρκικής αεροπορικής υπεροχής στο Αιγαίο και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν πως το τουρκικό πολεμικό σκάφος υποκλοπων, Tσαρνταλί (ÇANDARLI ), μπήκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου και αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει την περιοχή για ασκήσεις!
Παρά τις διαρκείς κλήσεις για να αποχωρήσει το τουρκικό σκάφος,εκείνο δεν υπάκουε και απαντούσε μονότονα ότι “το πεδίο βολής δεν είναι αναγνωρισμένο”!
Δύο μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από αυτό. Ο κυβερνήτης του όμως δεν άλλαζε πορεία μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του ΠΝ “έσκασε” περίπου 300 γιάρδες από τη πλώρη του.
Δίπλα του είχε φθάσει ήδη η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», η οποία μέσω ασυρμάτου ενημέρωνε το τουρκικό σκάφος ότι  “δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σου, αποχώρησε τώρα”.
Μόνο τότε το τουρκικό σκάφος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το χώρο της άσκησης,.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέρχεται σε περιοχή την ώρα που διεξάγεται αεροναυτική άσκηση, καθώς έχει συμβεί τουλάχιστον τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι όμως η πρώτη φορά-και εάν ευσταθούν οι πληροφορίες-που αφενός αρνείται να αποχωρήσει και αφετέρου δηλώνει μέσω του ασυρμάτου ότι δεν αναγνωρίζει ως δεσμευμένη την περιοχή από το ΠΝ ούτε καν το ΠΒ Άνδρου ως τέτοιο! .
Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΠΝ πραγματοποιούσε την άσκηση «Καταιγίδα βολές με φρεγάτες και ΤΠΚ.
Είναι φανερό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκμεταλλεύονται τις χαμηλές διαθεσιμότητες των μέσων του ΠΝ και της ΠΑ, στέλνοντας το μήνυμα για συνεχή «στρατηγική» αλλά και «τακτική» πίεση στο Αιγαίο προς τις ελληνικές ΕΔ .
Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να νιώσουν την ανάγκη να διαπιστώσουν και το επίπεδο διαθεσιμοτήτων και στο Στρατό Ξηράς.
Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή άσκηση "Καταιγίς 2015" που πραγματοποίησε το ΠΝ παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις