Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

27 Ιουνίου 2015
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη
Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη  25 Ιουνίου

Όταν θα δημοσιεύονται αυτές οι γραμμές, το μόνο σιγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζώνη του ευρώ.
Άσχετα αν οι διαπραγματεύεις θα συνεχίζονται στο διηνεκές, γιατί ο σκοπός τους δεν είναι να καταλήξουν κάπου αλλά να εξαντλήσουν τις αντοχές μας μέχρι την οριστική και άνευ όρων υποταγή μας!
Αν οι έλληνες διαπραγματευτές είχαν μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερη αυτοπεποίθηση, μπορεί να έφερναν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα...


Γιατί ο κοινός νους λέει ότι είναι αδιανόητο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα, όταν πριν από δεκατέσσερα μόλις χρόνια, συνωμότησε ολόκληρο το σύμπαν και... τα swaps της Γκόλμαν Σακς, για να ενταχθεί σ΄ αυτή.
Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ για πολιτικούς και... γερμανικούς γεωπολιτικούς λόγους, οι οποίοι εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα, και αποτελούν την καλλίτερη  ασφαλιστική δικλείδα για την παραμονή της σ΄ αυτό.
Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της χώρας μας στην ευρωζώνη, θα μας πείσει για του λόγου το αληθές:
Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ επί Σημίτη με “κατασκευασμένα” οικονομικά στοιχεία και εννέα χρόνια αργότερα, ο Παπανδρέου ανακοινώνει από το Καστελόριζο την χρεωκοπία της χώρας και την υπαγωγή της σε καθεστώς επιτήρησης απο την τρόϊκα, επίσης με τα “κατασκευασμένα” στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το χρέος και τα ελλείμματα!
Όλων αυτών είχε προηγηθεί η κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Γκόλμαν Σακς, που “εξαφάνισε” με τα swaps το ελληνικό χρέος για να ενταχθεί στην ευρωζώνη. Μια εφιαλτική διετία με κυβέρνηση Καραμανλή, που στιγματίστηκε από πυρκαγιές, λιμούς και καταποντισμούς! Και η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών που ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα, με την μεταφορά του εθνικού χρέους από τα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια στα κράτη - μελη της ευρωζώνης.
Όλα αυτά βέβαια δεν λειτούργησαν από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά βάσει οργανωμένου σχεδίου με γεωστρατηγική απόληξη την πλήρη υποταγή της Ελλάδας σαν αποικία χρέους που δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι για τα επόμενα πενήντα χρόνια τουλάχιστον!
  Σ΄ αυτή την κρίσιμη πενταετία των μνημονίων και της φτωχοποίησης, η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της και οι καταθέσεις μειώθηκαν από 260 δις ευρώ το 2009 σε 130 δις ευρώ σήμερα!
Έτσι κατάντησε μια απόλυτα ελεγχόμενη χώρα στα δυτικά συμφέροντα, τα οποία έχουν “επενδύσει” στον “εγκλεισμό” της στην Ευρωζώνη!
Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είχε τρομακτικές συνέπειες για τους δανειστές μας, οι οποίοι έχουν  οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή, που αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον από την διείσδυση της Ρωσίας, μέσω του αγωγού φυσικού αερίου και της Κίνας που καθιέρωσε την χώρα μας ως πύλη εισόδου προς την Ευρώπη.
Άρα πέρα των οικονομικών δεδομένων η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι καθοριστικών γεωπολιτικών εξελίξεων που ο Σόϊμπλε θέλει να ελέγχει...
Γι΄ αυτό: “σαν έτοιμος από καιρό/ και σαν θαρραλέος/ αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις...”
Και τότε να δεις που θα τρέχουν όλοι στο κατόπιν σου, για να σε φέρουν πίσω...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις