Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

4 Ιουνίου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη΄

 Η εικόνα ενός υπουργού ή υφυπουργού της κυβέρνησης που επισκέπτεται την Καστοριά και συναντάται με τους τοπικούς φορείς, για ν΄ ακούσει τα προβλήματά τους, είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη, λες και αναπαράγεται με copy paste τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια!
Καμιά πρωτοτυπία! Ούτε ως προς το τελετουργικό ούτε ως προς την θεματογραφία που στην σύγχρονη πολιτική ορολογία λέγεται “αντζέντα”!

Τόσα χρόνια τα ίδια προβλήματα υποβάλλονται στους επισκέπτες πολιτικούς και παραμένουν άλυτα μέχρι την επόμενη επίσκεψή τους. 
Η μοναδική πρωτοτυπία της πρόσφατης επίσκεψης του υφυπουργού επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ είναι, κατά δήλωσή του, ότι αυτός ήρθε εδώ περισσότερο σαν... ρεπόρτερ, για να καταγράψει προβλήματα και λιγότερο σαν υφυπουργός, που το (μη) χαρτοφυλάκιό του, δεν του επιτρέπει να δρομολογήσει λύσεις!
Από αυτή την άποψη έχει ένα ελαφρυντικό που να δικαιολογεί όχι τόσο την επίσκεψή του του αλλά όσο την θέση του ως υφυπουργός επικρατείας, για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. 
Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων από τους τοπικούς φορείς, έχουν περισσότερο... διαχρονική αξία, αφού επαναλαμβάνονται τα τελευταία πολλά χρόνια και λιγότερη ουσιαστική αξία αφού δεν πρόκειται να επιλυθούν ποτέ!
Ας πάρουμε για παράδειγμα το θέμα της φύλαξης των συνόρων και της πάταξης της λαθροϋλοτομίας στον Γράμμο από αλβανούς επιδρομείς που αναβιώνουν παλιές “συνήθειες” των προγόνων τους απο το μακρινό παρελθόν τους
Αυτό το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ γιατί αποτελεί το βασικό επιχείρημα όλων των υποψηφίων βουλευτών της τελευταίας δεκαετίας, για να εξασφαλίσουν την ψήφο των κατοίκων των ακριτικών περιοχών. 
Αν το θέμα λυθεί οριστικά, τότε ποιος ο λόγος οι ψηφοφόροι να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του βουλευτή, χωρίς να απαιτήσουν κάτι άλλο. 
Ένα άλλο ζήτημα που χρονίζει, είναι το θέμα του ιστορικού ξενοδοχείου Ξενία, το οποίο αν είχε παραχωρηθεί  τότε στον Δήμο, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ανάλογα και να συντηρηθεί με δικά του έξοδα μέχρι σήμερα. 
Ενώ τώρα λιμνάζει στα “γρανάζια” του ΤΑΙΠΕΔ, επειδή  κάποτε ένας βουλευτής ήθελε να “κοντύνει” τον δήμαρχο που έμπαινε δυναμικά στην κούρσα της διαδοχής του...
Το θέμα του Ξενία είναι συνυφασμένο με το θέμα της εξυγίανσης της λίμνης επειδή και τα δύο είχαν την ευκαιρία να λυθούν οριστικά την εποχή των “παχέων αγελάδων” αλλά για κάποιο λόγο  παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτα...
Τότε υπήρχαν τα λεφτά αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση, ενώ τώρα δεν υπάρχουν και τα δύο...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις