Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Ιουνίου 2015
Σε... "πυρετό" διαβουλεύσεων βρίσκεται από το πρωί το κυβερνητικό επιτελείο, με αφορμή τις κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται... μία ανάσα από το "σημείο μηδέν".
Η ημέρα σήμερα αναμένεται να είναι μεγάλη (μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σημερινή μέρα είναι η μεγαλύτερη της χρονιάς) με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει το βράδυ στην "καρδιά" της
Ευρωζώνης, τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα δώσει... τον υπέρ πάντων αγώνα!

Μαζί του ο πρωθυπουργός θα έχει και τις αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς ούτως ώστε να κλείσει -επιτέλους- η συμφωνία. Αντιπροτάσεις που θα περιλαμβάνουν νέα μέτρα, τα οποία μένει να φανεί πρώτον, αν θα τα δεχτούν οι εταίροι και δεύτερονκατά πόσο θα ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μία έντιμη συμφωνία.
Πριν αναχωρήσει, ωστόσο, για τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε νέα σειρά τηλεφωνικών επαφών με την Άγγελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος. 

Οι λέξεις αυτές, "οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος" ερμηνεύονται ως απόρριψη από την πλευρά του πρωθυπουργού του ενδεχομένου μίας παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος χρηματοδότησης.


Το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ


Στα... ενδότερα του κυβερνητικού στρατοπέδου τώρα.

«Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες και ημερομηνίες "σταθμούς" ενόψει της εργώδους προσπάθειας να επιτευχθεί μια έντιμη και προωθητική συμφωνία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. 

Βεβαίως», σημειώνει, «θέλουμε να αποτραπεί μια τυπική χρεοκοπία της χώρας εντός ή εκτός ευρώ. Ελπίζω όμως, να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ που να αντιλαμβάνονται ότι κατά μόνας και οικογενειακώς, έχουν χρεοκοπήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης, απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια «για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας». «Ξεχάστε το» αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Η εποχή κατά την οποία διόριζαν οι εταίροι-δανειστές, στη γι' αυτούς θεωρούμενη αποικία, τις κυβερνήσεις της αρεσκείας τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα».

Σχολιάζοντας ο υπουργός Εσωτερικών την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για «μεγάλη εθνική συνεννόηση», τη χαρακτηρίζει «άκρως υποκριτική ρητορεία», και κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ζητεί επί της ουσίας τη σύμπραξη σε μια γραμμή εθελοδουλίας, ενόψει των ακραίων προτάσεων των εταίρων-δανειστών και της πολιτικής της μεροληψίας υπέρ των μεγάλων κεφαλαιούχων που τυγχάνει αρκετοί από αυτούς να είναι μεγάλοι οφειλέτες και μεγάλοι φοροδιαφεύγοντες».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με δήλωσή του στην Καθημερινή, τονίζει ότι στις ώρες που απομένουν πρέπει να βγει «λευκός καπνός», για το κοινό συμφέρον Ελλάδας - Ευρωζώνης. 
Newsit.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις