Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

19 Ιουνίου 2015
  Απομακρύνεται το ενδεχόμενο, που καλλιεργούσαν αβάσιμα ορισμένοι τοπικοί κύκλοι, να συνδεθεί ο νομός Καστοριάς, με τον αγωγό φυσικού αερίου στο ορατό μέλλον, μετά την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.   Με την εκτίμηση του Δημάρχου συντάχθηκαν κι όλες οι άλλες πλευρές, εκτός από την πλευρά των πρώην Δημάρχου Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, η οποία εξακολουθεί να λαϊκίζει ασύστολα επί παντός επιστητού, για προφανείς δικούς της λόγους!
Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς “Δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να συνδέσουμε την βασική εταιρεία του ΤΑΡ με την όποια  εταιρεία αναλαμβάνει να διαχειρίζεται την παροχή του φυσικού αερίου προς τους πολίτες. 
Κατά συνέπεια οι διαπραγματεύσεις μας με τον ΤΑΡ, θα πρέπει να επικεντρώνονται αποκλειστικά στα αντισταθμιστικά οφέλη”.
Με την άποψη του Δημάρχου συντάχθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Βασιλειάδης, ο οποίος μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας: “Θα πρέπει να επιδιώξουμε πιο ρεαλιστικές λύσεις, διότι προς το παρόν είναι αδύνατο να βρεθεί ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει να σχεδιάσει δίκτυο φυσικού αερίου, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της Καστοριάς”!
Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Σάκης Καρανικολόπουλος, πρότεινε από τη πλευρά του, να επιδιωχθούν πιο εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως η τηλεθέρμανση και η γεωθερμία, οι οποίες  είναι πιο φιλικές με το περιβάλλον. 
  Αντίθετη άποψη κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, ο οποίος αφού επέκρινε το προεδρείο, γιατί δεν φρόντισε να εισαχθεί ως κύριο θέμα στην συζήτηση, ζήτησε από τον Δήμαρχο να είναι πιο “διεκδικητικός” στις απαιτήσεις του από τον ΤΑΡ, χωρίς όμως να διευκρινίσει με στοιχεία τι ακριβώς εννοούσε!
  Απαντώντας στον προκάτοχό του ο Ανέστης Αγγελής, ανάφερε ότι ο Δήμος Καστοριάς είχε στείλει επιστολή προς τον ΤΑΡ από τον περασμένο Νοέμβριο, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι, με την παροχή φυσικού αερίου στους κατοίκους της Δήμου Καστοριάς. 
Η απάντηση του ΤΑΡ, που κοινοποιήθηκε και στα συναρμόδια υπουργεία, ξεκαθαρίζει ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο για την κατασκευή του αγωγού και όχι για την διανομή του φυσικού αερίου. 
Κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρχουν επενδυτικά σχέδια για την περιοχή, που θα συνδέουν το δίκτυο παροχής, με τις δύο “αναμονές” που προβλέπονται για την Καστοριά από την εταιρεία του ΤΑΡ. 
Κατά την εκτίμηση του Δημάρχου Καστοριάς, θα πρέπει σ΄ αυτο να εμπλακεί και ο κοινοβουλευτικός παράγοντας του τόπου, διότι μεταξύ των εταιρειών που διαχειρίζονται στην παροχή φυσικού αερίου, είναι και η κρατική ΔΕΠΑ, η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με τον ΤΑΡ για την διαχείριση 52 εκατ. κυβικών τον χρόνο, μόνο για την Ελλάδα. 
Επομένως το ενδιαφέρον των αυτοδιοικητικών του νομού Καστοριάς, θα πρέπει να εστιαστεί στα ανταποδοτικά οφέλη του αγωγού, όπου όμως κι εκεί δέχονται την “επίθεση” της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία επιδιώκει παντί τρόπω να είναι αυτή η διαχειρίστρια των κονδυλίων του ΤΑΡ!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις