Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

19 Ιουνίου 2015
  Άδοξο αλλά αναμενόμενο τέλος, είχε μια αμφιλεγόμενη σύμβαση που είχε υπογράψει η Δημοτική Αρχή του πρώην Δημάρχου Μανώλη Χατζησυμεωνίδη με ιδιώτες, για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Αυγή και σε έκταση 318 στρεμμάτων που είχε παραχωρήσει ο Δήμος!
  Η σύμβαση, που είχε εισαχθεί προς συζήτηση παραμονές πρωτοχρονιάς του 2014, και είχε
προκαλέσει τότε θύελλα αντιδράσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγέλθηκε ως “φωτογραφική” από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Νίκο Καραμανίδη, διότι διαφάνηκε ότι “εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα”! 
  Ενώ ο επίσης σύμβουλος της μειοψηφίας Ζαχαρίας Παύλου, που ήταν καλλιεργητής γεωργικών εκτάσεων στην περιοχή, είχε δηλώσει ότι το ανταποδοτικο τέλος των 60 ευρώ / στρέμμα σε βάθος εικοσαετίας, ήταν πολύ μικρό σε σύγκριση με διπλανά αγροκτήματα που ενοικιάζονται προς 120 ευρώ/στρέμμα!
  Στην συνέχεια αφού πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος απραξίας από την πλευρά της εταιρείας, ο Δήμος Καστοριάς υπό τον Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ανανέωσε την σύμβαση για ένα χρόνο, δύο μέρες πριν παραδώσει τα ηνία του Δήμου στην νέα Δημοτική Αρχή του Ανέστη Αγγελή. 
Μόλις πρόσφατα η εταιρεία κοινοποίησε στον Δήμο ότι ακυρώνει την σύμβαση, χωρίς μέχρι στιγμής να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα. 
  Το θέμα έφερε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, ο οποίος ζήτησε από τον Μανώλη Χατζησυμεωνίδη να ενημερώσει σχετικά το σώμα, ως βασικός διαχειριστής της υπόθεσης. Αλλά εκείνος προσπάθησε με υπεκφυγές και αοριστολογίες να αποφύγει την συζήτηση. 
Τότε τον λόγο πήρε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ζαχαρίας Παύλου, που επετέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρώην Δημάρχου ο οποίος ανταπάντησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς την πλευρά της πλειοψηφίας, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε από την αίθουσα, συνοδευόμενος μόνο από τον δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Τσαϊρίδη. 
  Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο, θα εισαχθεί ως τακτικό στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αναμένονται νέες εντάσεις από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας. 

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις