Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

18 Ιουνίου 2015

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να πάρουν μαζί τους αρκετά χρήματα έτσι ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Ενώ όλος ο κόσμος παρατηρεί με κομμέ
νη την ανάσα τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ένα βήμα παραπέρα και χάραξε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, σε περίπτωση χρεοκοπίας της μεσογειακής χώρας. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ειδικοί πιστεύουν ότι η απειλή μιας ελληνικής χρεοκοπίας μπορεί να οδηγήσει σε bank run, με αποτέλεσμα τα ΑΤΜ να στερέψουν από χρήματα ή ακόμη και να κλείσουν.

Κατά συνέπεια, Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη κάνει συζητήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουν τους Βρετανούς που τυχόν θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα να γυρίσουν σπίτι τους. 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε μία πηγή στη Daily Mail, οι προξενικές αρχές στη χώρα έχουν προετοιμαστεί ώστε να διευκολύνουν τον επαναπατρισμό οποιουδήποτε Βρετανού αντιμετωπίσει πρόβλημα στο ταξίδι του γυρισμού.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών του ΗΒ συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να πάρουν μαζί τους αρκετά χρήματα έτσι ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόβλεπτες καθυστερήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα βασίζονται αποκλειστικά στις πιστωτικές κάρτες ή στα ΑΤΜ, αναφέρει το άρθρο της Daily Mail.

Η ανησυχία όμως της βρετανικής κυβέρνησης δεν εστιάζεται μόνο στην ασφάλεια των τουριστών της αλλά και στην ασφάλεια της οικονομίας της.
 
Υπουργοί και αξιωματούχοι εξετάζουν πώς μπορούν να προστατεύσουν τις βρετανικές εταιρείες με έκθεση στην Ελλάδα και πώς μπορεί να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αν η κατάσταση πυροδοτήσει μια ευρύτερη κρίση στην ευρωζώνη. 

Όπως αποκάλυψε μία πηγή της κυβέρνησης στην Daily Mail, οι Βρετανοί υπουργοί δεν προβλέπουν κρίση στην Ελλάδα, ωστόσο έχουν καθήκον να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο. 

«Εντείνουμε τις προετοιμασίες μας δεδομένου ότι οι κίνδυνοι είναι σαφώς μεγαλύτεροι από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα», προσθέτει η ίδια πηγή. 

protothema.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις