Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Ιουνίου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Μετά την ανθρωπιστική κρίση, κατέφτασε η ανθρωπιστική βοήθεια!
Από τα ίδια κέντρα εξουσίας, που προκάλεσαν την πρώτη!

Και ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μέσα σε συσκευασίες τροφίμων, που ξεφόρτωσαν τα κοντέϊνερς του πρώην ΕΣΠΑ, μπροστά στο κτήριο της αντιπεριφέρειας. 
Δικαιούχοι όλοι αυτοί οι φτωχοποιημένοι πολίτες, που πληρώνουν το τίμημα της κυβερνητικής “αδιαλλαξίας” , να μην αποδεχθεί τα νέα μνημόνια! Αλλά οι φιλεύσπλαχνοι ευρωπαίοι εταίροι μας, δεν πρόκειται να τους αφήσουν να πεινάσουν...
Γι΄ αυτό επανέφεραν τα κατοχικά συσσίτια αλλά σε πιο εκσυγχρονισμένη μορφή, με τις ίδιες όμως δόλιες προθέσεις:
Αν θέλεις να υποτάξεις τον ανυπότακτο έλληνα, θα πρέπει να πλήξεις την αξιοπρέπεια και την κουλτούρα του, είχε δογματίσει πριν από πενήντα χρόνια ο καταχθόνιος Κίσιγκερ!
Και η εικόνα του καταφρονεμένου πολίτη, που στήνεται στην ουρά για να πάρει μια σακκούλα με τρόφιμα, είναι η καλλίτερη απόδειξη της υποταγής του!
Σε ένα δεύτερο στάδιο, όταν θα εκλείψουν κι αυτά, θα στρέψουν τους πολίτες εναντίον της κυβέρνησης, που με την “αδιαλλαξία” της  πάλι σπρώχνει τον λαό στην πείνα και την εξαθλίωση!
Ένα κοπάδι πεινασμένων λύκων εύκολα μπορείς να το διαλύσεις. Ένα κοπάδι πεινασμένων ανθρώπων όμως, που έχει χάσει την αξιοπρέπειά του, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι που θα φτάσει...
Βλέποντας κανείς στην τηλεόραση τα κροκοδείλια δάκρυα του Γιούγκερ, για την ελληνική τραγωδία, που κυλούν προς την ίδια κατεύθυνση μ΄ εκείνα του δικού μας Πρετεντέρη, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί αν ο Ζάλογγος είναι προτιμότερος από το Κούγκι;
Η ελληνική ιστορία έχει πολλά παραδείγματα προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση...
Το κακό με τους ευρωπαίους εταίρους είναι ότι προσπαθούν να υποτάξουν τους έλληνες, με το ίδιο “κόλπο” που εκείνοι κυρίευσαν πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια την Τροία. 
Μόνο που αυτή την φορά ο Δούρειος Ίππος έρχεται σε συσκευασία... νες καφέ, μαζί με όλα τα άλλα “δώρα φέροντες” της ανθρωπιστικής βοήθειας!
Και επειδή ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα, κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά όταν κραδαίνουν πάνω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το φόβητρο του Grexit!
Γιατί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι μόνοι που θα πληγούν λιγότερο θα είναι οι έλληνες, αφού η φτωχοποίηση έφθασε στον πάτο του καζανιού...
Η αλήθεια είναι ότι η ανθρωπιστική βοήθεια ήταν “κεκτημένο” όλων των μνημονίων και δίνονταν πάντα από τους ευρωπαίους για τον ίδιο σκοπό. 
Με την διαφορά ότι τότε δίνονταν για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος εναντίον της κυβέρνησης, ενώ τώρα δίνεται για τον ακριβώς αντίθετο λόγο...
Σε λίγες μέρες το Βελιγράδι, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα αποτίσει φόρο τιμής, στον μεγάλο έλληνα επαναστάτη Ρήγα Φερραίο, που με την δράση του καλούσε τους υποταγμένους λαούς των Βαλκανίων, να ξεσηκωθούν εναντίον των τούρκων...
Συμπτωματικά τον Ρήγα συνέλαβε και παρέδωσε στους τούρκους, η “κομισιόν” της Ευρώπης, που τότε λεγόταν “Ιερή Συμμαχία” και στην θέση του Σόϊμπλε είχε τον περιβόητο Μέτερνιχ!
Για τους ίδιους περίπου λόγους το σημερινό κατεστημένο της Ευρώπης, έχει στοχοποιήσει τον έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος ως νεολαίος υπήρξε “Ρήγας” και συνεχίζει να ξεσηκώνει τους λαούς της Μεσογείου εναντίον του διευθυντηρίου της Ευρώπης..
Μόνο που καμιά φορά, από μια  διαστροφή της ιστορίας, μπορεί να βρεθεί ο Ηρακλής που θα φέρει πίσω τα μήλα των Εσπερίδων...    

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις