Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Ιουλίου 2015
Συγκεγχυμένη παραμένει η κατάσταση σε σχέση με τη συμφωνία της κυβέρνησης αναφορικά με την ανάκληση των επαναπροσλήψεων στο δημόσιο και στην ΕΡΤ και την κατάργηση των σχετικών νόμων Κατρούγκαλου (ΝΟΜΟΣ 4325/2015) και Παππά αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές του υπουργείου Διοικητικής
Μεταρρύθμισης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr δήλωναν άγνοια για κάτι τέτοιο. Το βέβαιο είναι ότι το θέμα ετέθη από τους Ολλανδούς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αλλά δεν είναι σαφές αν τελικώς η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε ή θα αφαιρεθούν από τις προσλήψεις που θα γίνουν στο δημόσιο έως το 2020. Να σημειωθεί πάντως ότι ο αριθμός των όσων έχουν επαναπροσληφθεί φτάνει τους 5.600 (7.200 μαζί με τους επαναπροσληφθέντες στην ΕΡΤ) με μικρό δημοσιονομικό κόστος που, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν ξεπερνά τα 72 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πόσες είναι όμως οι επαναπροσλήψεις και ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημοσίου στην περίπτωση που ισχύσει το πρώτο σενάριο;
– Πρώτα απ’ όλα είναι οι περίπου 1.500 σχολικοί φύλακες
-Οι 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ
-Οι 1.174 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
-Οι 600 καθαρίστριες
– 450 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ (251), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (180) και του ΟΓΑ (19)
-88 θέσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης (29) και Αγροτικής Ανάπτυξης (59)
Δηλαδή, συνολικά 5.612 υπάλληλοι.
Σε αυτούς, εφόσον ισχύει το «ολλανδικό σενάριο» πρέπει να προστεθούν οι 1559 υπάλληλοι της ΕΡΤ, ανεβάζοντας των αριθμό σε 7.171.
Να σημειωθεί ότι οι περίπου 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί που επανήλθαν στις θέσεις τους ακόμη κι αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν κινδυνεύουν καθώς θα επανατοποθετηθούν πίσω στις θέσεις τους στην ΕΛΑΣ.

aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις