Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

8 Ιουλίου 2015


Σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες της χώρας, η διαφορά του ΟΧΙ από το ΝΑΙ στην Περιφερειακή Ενότητα  της Καστοριάς, ήταν μόλις πέντε ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής.
Συγκεκριμένα οι εγγεγραμμένοι ήταν 62.405
Από αυτούς ψήφισαν οι 31.848

Έγκυρα ψηφοδέλτια 30.549
Άκυρα  1048
Λευκά 251
Έλαβαν: ΟΧΙ 15.994 ψήφους και ποσοστό 52,36%
              ΝΑΙ  14.555 ψήφους και ποσοστό 47,64%

Τα μεγαλύτερα ποσοστά έλαβε το ΝΑΙ στους ορεινούς κυρίως Δήμους (Νεστορίου, Ακριτών και Βιτσίου) όπου ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού  τους  είναι μικροαποταμιευτές και συνταξιούχοι που επηρεάστηκε από την καταιγιστική παραπληροφόρηση των καναλιών για «κούρεμα» των καταθέσεων και αδυναμία καταβολής των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία!
Ενώ αντίθετα η υπεροχή του ΟΧΙ  ήταν εμφανής στα αστικά κέντρα του νομού, όπου η ανεργία των νέων «χτυπάει κόκκινο» και η αβεβαιότητα για το μέλλον οδηγεί στην ρήξη με το πολιτικό κατεστημένο, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Την μεγαλύτερη διαφορά κατέγραψε το ΟΧΙ στο 63ο Εκλογικό Τμήμα Κρανιώνας του Δήμου Καστοριάς, με 26 ψήφους έναντι 8 του ΝΑΙ.
Με δεύτερο το 12ο Εκλογικό Τμήμα Χιλιοδένδρου του Δήμου Καστοριάς όπου το ΟΧΙ έλαβε 152 ψήφους έναντι μόλις 67 του ΝΑΙ!
Αντίθετα ισχυρό προβάδισμα του ΝΑΙ καταγράφεται στο 120ο Εκλογικό Τμήμα Νοστίμου του Δήμου Άργους Ορεστικού με 72 ψήφους έναντι 35 του ΟΧΙ
Με δεύτερο το 64ο Εκλογικό Τμήμα Μαυροκάμπου του Δήμου Καστοριάς όπου το ΝΑΙ έλαβε 18 ψήφους έναντι μόλις 8 του ΟΧΙ.
Ενώ υπήρξε και η απόλυτη ισοπαλία στο 16ο Εκλογικό Τμήμα Βασιλειάδας του Δήμου Καστοριάς, όπου το ΟΧΙ και το ΝΑΙ  μοιράστηκαν από 96 ψήφους!

Μεγάλη επίδραση   στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, είχαν και οι  επί μία εβδομάδα κλειστές τράπεζες  αλλά και οι ουρές στα ΑΤΜ που δυσκόλεψαν την οικονομική κίνηση του νομού και παρέλυσαν την αγορά της πόλης.
Όπως επίσης και οι τοποθετήσεις υπέρ του ΝΑΙ ορισμένων πρώην «βαρόνων» της τοπικής πολιτικής σκηνής, που το όνομά τους συνδέεται με  καταστάσεις διαπλοκής και αδιαφάνειας στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι απόλυτα φυσικό το άνοιγμα της ψαλίδας  ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ να κυμανθεί σ΄ αυτά τα επίπεδα και η Καστοριά να διεκδικεί την δεύτερη θέση μετά την Σπάρτη, στον αντίποδα της λίστας του ΟΧΙ που σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, ξεπέρασε το 70%!

Παρ΄ όλα αυτά  το κλίμα ήταν πολύ καλό και δεν υπήρξαν ακραίες εκδηλώσεις από την μία ή την άλλη πλευρά, οι οποίες προφανώς διαισθάνονται ότι «τα δύσκολα έρχονται» και θα τα βρούμε σύντομα μπροστά μας….

Συναινετική ήταν και η παρουσία των δύο βουλευτών του νομού, το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα τύπου της αντιπεριφέρειας, όπου Αντωνίου και Διαμαντόπουλος έδωσαν τα χέρια μπροστά στο φακό και δεσμεύθηκαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για το καλό του τόπου.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις