Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

3 Ιουλίου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Όταν το 1827 οι “εγγυήτριες” δυνάμεις Αγγλία, Γαλλια και Ρωσία, συνέτριψαν τον στόλο του Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο και άνοιξαν ουσιαστικά τον δρόμο προς την απελευθέρωση της Ελλάδας, όλοι πίστεψαν οτι το έκαναν από αλτρουϊσμό για έναν επαναστατημένο λαό που αναζητεί την κρατική του οντότητα. 
Μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος αποκάλυψε αρκετά χρόνια αργότερα, ότι οι “σύμμαχοι” με την παρέμβασή τους εκεί κράτησαν ζωντανή την ανεξαρτησία της μικρής Ελλάδας και την... δανειακή σύμβαση που είχαν
συνάψει μ΄ αυτή, την οποία θα έχαναν οριστικά αν η χώρα  υποδουλώνονταν και πάλι!
Έναν αιώνα νωρίτερα, ο τούρκος ναύαρχος Χασάν Γαζή Πασάς, αμέσως μετά τα “Ορλωφικά” έντρομος ανακάλεσε την διαταγή να κατασφάξουν τους επαναστατημένους κατοίκους των νησιών, όταν διαπίστωσε ότι: δεν θα υπήρχαν ραγιάδες για να πληρώσουν το “χαράτσι”!
Τηρουμένων των αναλογιών, η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πρόσφατα Γιούρογκρουπ, όπου όλοι οι “εταίροι” προεξοφλούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά κανείς δεν τολμάει να “τραβήξει το καλώδιο από την πρίζα”, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν πλέον υπόλογοι, για να πληρώσουν το χρέος... 
Ούτε ακόμα αυτός ο σκληρός Σόϊμπλε, με το βλέμμα του λύκου, γιατί αν χρεοκοπήσει η χώρα μας, θα πρέπει να απολογηθεί ο ίδιος στους πολίτες του, που μετέφερε το ελληνικό χρέος από τις τράπεζες στις δικές τους πλάτες!
Γι΄ αυτό οι “εταίροι” μας  έβαλαν μπροστά το μεγάλο όπλο του εθνικού διχασμού που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό για εκείνους σ΄ όλες τις κρίσιμες στιγμές του έθνους!
Τέτοια παραπληροφόρηση και τέτοια προπαγάνδα για τον “ρεαλιστή” πολιτικό Σόϊμπλε είχαμε ν΄ακούσουμε από την εποχή του ψυχρού πολέμου για τον πατερούλη Στάλιν. 
Τα ιδιωτικά κανάλια ξεπέρασαν και τον εαυτό τους στην τρομοκράτηση του κόσμου, σε σημείο μάλιστα που έκαναν κάποιον να δηλώσει με σαρκασμό: Αν υπήρχαν  ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών!
Το κακό είναι ότι οι τότε συνεργάτες των Γερμανών, έγιναν οι πρώτοι “αντιστασιακοί” και τώρα ξαναγυρίζουν στην προηγούμενη θέση τους!
Το πραγματικό ερώτημα του Δημοψηφίσματος, δεν είναι μνημόνιο ή όχι μνημόνιο. Το πραγματικό δίλλημμα του απλού ψηφοφόρου είναι: χρεωκοπία ή υποδούλωση!
Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, η θέση της  χώρας μας στην ευρωζώνη είναι εξασφαλισμένη, για τους ίδιους λόγους που οι “σύμμαχοι” έκαναν κάποτε το Ναυαρίνο και ο τούρκος ναύαρχος ανακάλεσε την αρχική του απόφαση για την σφαγή των Ελλήνων!
Κανονικά τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και έχει εκπνεύσει η προθεσμία καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ, θα έπρεπε σύμφωνα και με τις προχθεσινές δηλώσεις Λαγκάρντ, η χώρα να έχει χρεοκοπήσει και οι οφειλές προς τους δανειστές να γίνουν άμεσα απαιτητές. 
Δεν συνέβη όμως τίποτε από αυτά, γιατί οι ευρωπαίοι του ΔΝΤ φρόνισαν από μέρες να διαφανεί, ότι υπάρχει ένα “παραθυράκι” για παράταση της προθεσμίας στο καταστατικό του Ταμείου!
Σε  κάθε περίπτωση η χώρα κινδυνεύει να βυθιστεί στον εθνικό διχασμό, όχι γιατί οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και δεν θα έχουν χρήματα τα ΑΤΜ αλλά γιατί ο ένας θα ρίχνει την ευθύνη της αποτυχίας στον άλλον...                                               

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις