Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

31 Ιουλίου 2015

Μια ανάσα αισιοδοξίας στην χειμαζόμενη από την κρίση τοπική κοινωνία, έδωσε η εθελοντική ομάδα του Δήμου Καστοριάς, η οποία ξεκίνησε τις δράσεις της, με λουλουδοφύτευση στην οδό Ορεστείων στην βόρεια παραλία.
Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και εν συνεχεία πήγαν στον προκαθορισμένο χώρο, όπου με την βοήθεια συνεργείου του Δήμου, προχώρησαν στην φύτευση λεβάντας κατά μήκος του πεζοδρομίου.


Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Δήμου ο Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής τόνισε ότι: “Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα γιατί η έννοια του εθελοντισμού εκφράζεται στην Καστοριά και εκ προομίου ευχαριστώ τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, διότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη που ξεκινάει από την καρδιά και εκφράζει την αλληλεγγύη προν την κοινωνία και από το νου, διότι μέσω της λογικής και της συμμετοχής, αναδεικνύονται ενεργοί πολίτες, γίνονται παραδείγματα προς μίμηση και προσφέρουν στον πολιτισμό και το περιβάλλον”.
  Άλλες δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εθελοντών είναι ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων, η προστασία των πολιτιστικών μνημείων η διοργάνωση νέων και η συνέχιση των υπαρχόντων πολιτιστικών εκδηλώσεων, η αρωγή στην παιδεία και τον αθλητισμό και η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Μιλώντας για το θέμα, η υπεύθυνη του προγράμματος Μαριάννας Ιατρίδου δήλωσε ότι: “Σήμερα είναι ουσιαστικά ένα καλωσόρισμα, για να γνωριστούν οι  εθελοντές μεταξύ τους.
Το σύνθημα της ομάδας είναι “από την αντίδραση στη δράση...” γιατί όλοι έχουμε συνηθίσει να εκφράζουμε τα παράπονά μας προς τον Δήμο αλλά  ήρθε ο καιρός μέσα από τον εθελοντισμό να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο”.
Βέβαια οι ίδιοι οι εθελοντές, που μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 80 μπορούν να προτείνουν διάφορες δράσεις στην ομάδα και για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε ένα μπλόγκ, όπου εκεί μπορούν όλοι οι δημότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Υπολογίζεται ότι θα γίνονται μία με δύο δράσεις τον μήνα οι  οποίες θα αποσκοπούν στον εξωραϊσμό της πόλης.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις