Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

3 Ιουλίου 2015
Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το αίτημα δυο πολιτών να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ο προεδρεύων του δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε από έδρας της Ολομέλειας πως το δικαστήριο
«απορρίπτει τις αιτήσεις και δέχεται τις παρεμβάσεις των προσώπων που είχαν υποβάλλει παρεμβάσεις υπέρ της απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου.
Το δημοψήφισμα  θα διεξαχθεί κανονικά», είπε ο κ. Σακκελαρίου.
Το σκεπτικό της απόφασης

Ομόφωνη, με συγκλίνουσες απόψεις, είναι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι οι κυβερνητικής πράξεις «αναφυόμενες στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας... δεν υπόκεινται στον ακυρωτικό έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεπώς η κρινόμενη αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη».
Οι δικαστές επισημαίνουν ότι «ο έλεγχος του κύρους και των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/603075/ektakto-dimopsifisma-2015-nomimo-to-dimopsifisma-tis-kyriakis-5-7-symfona-me-to-ste#ixzz3er0TdZpn

1 σχόλιο:

  1. Αυτη την ιστορία με την αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος την έβγαλαν όλοι αυτοί του συστήματος. Αυτοί που έκλεισαν τόσα σχολεία, αυτοί που έκλεισαν τόσα νοσοκομεία, αυτοί που αντικατέστησαν φάρμακα με αλλά κατώτερης ποιότητας, και αυτοί που αφήνουν τα παιδιά στα σχολεία να λιποθημουν . Για να δούμε πόσοι είναι μαζί τους? Υπομονη 48 ωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις