Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Ιουλίου 2015
Με 229 «ναι» η Βουλή λίγο μετά τα μεσάνυχτα επικύρωσε -με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των τελευταίων ετών- τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εταίρους και δανειστές, ωστόσο άφησε βαριά πληγωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα για τη συνέχεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στη σχετική δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, «συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ». Η Αριστερή Πλατφόρμα, μέσω του Π. Λαφαζάνη, ανακοίνωσε ότι παρά την αρνητική ψήφο στα μνημόνια, στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ το Μαξίμου διαμηνύει ότι στόχος του είναι να ολοκληρώσει την ψήφιση των νόμων που θα απελευθερώσουν την χρηματοδότηση στην χώρα.
Μετά από τις χθεσινές εξελίξεις ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, από τον οποίο αναμένεται να δώσει και το στίγμα της επόμενης ημέρας για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα εξωκοινοβουλευτικών προσώπων με έντονο φιλοευρωπαϊκό προφίλ. Σε κάθε περίπτωση θα αντικατασταθούν οι τέσσερις υπουργοί (Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχος) και ο Ν. Χουντής, ενώ θα μετακινηθεί από το υπουργείο Εργασίας ο Π. Σκουρλέτης.
Από χθες ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία «εσωτερική τρόικα» (Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης). Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, στο Μαξίμου παραδέχονται η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «πολιτικά διαχειρίσιμη» και το σενάριο που αυτή τη στιγμή προκρίνεται είναι αυτό των εκλογών το φθινόπωρο, αφού όμως πρώτα «τρέξει» η αναδιάρθρωση του χρέους με τον αέρα της οποίας θέλει ο πρωθυπουργός να πάει σε εκλογές και να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με την Αριστερή Πλατφόρμα.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις