Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

9 Ιουλίου 2015
 Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο μόνος υπουργός της ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο. Είπε επίσης ότι ο Γερμανός
υπουργός Οικονομικών ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Εurogroup εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.
Πρόσθεσε ότι ο κ. Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και πως «αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει»!

Σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit είπε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.

Εκτός αυτών, ο ίδιος εκτίμησε ότι η «αποβολή» του από το κυβερνητικό σχήμα έγινε μετά τις επίμονες πιέσεις που άσκησε τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και άλλοι ομόλογοί του της ευρωζώνης αλλά και από το εσωτερικό.

Αναφορικά με το αν ο ίδιος εκτιμά ότι τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει συμφωνία, αρχικά είπε no comment για να προσθέσει αργότερα «θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία - λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα».
Την ίδια απάντηση – no comment – έδωσε και όταν ρωτήθηκε για το αν συνεχίζει να έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό ενώ για τον διάδοχό του είπε: «Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο. Είναι φίλος μου.  Η συμπαράσταση μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή.  Είμαι πίσω του και τον νιώθω».
Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε ότι ήταν «Επικό και μεγαλειώδες» αν και απέφυγε να απαντήσει αν οι πολίτες «Ψήφισαν όχι για να υλοποιηθεί το ναι».
Τέλος, αναφορικά με την παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στο ευρωκοινοβούλιο είπε «….Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί δεν είναι Κοινοβούλιο.. είναι μη κοινοβούλιο».
Οι περισσότεροι τον αποκαλούσαν «υπουργό» για να τους απαντήσει: «Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι».

«Μια φορά υπουργός, πάντα υπουργός» επέμεναν οι συνομιλητές του για να επιμείνει και ο ίδιος «προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη»!
imerisia.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις