Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Ιουλίου 2015

Μία δήλωση του Στάθη Λεουτσάκου, κορυφαίου στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και η συνάντηση πάνω από 20 «αντιφρονούντων» (Αριστερή Πλατφόρμα, ΚΟΕ, ΔΕΑ) στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, δείχνουν ότι η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε δύο λέξεις: «Τροχιά διάσπασης»! 

«Δεν απομακρυνθήκαμε εμείς από το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να παίρνει διαζύγιο από τις προγραμματικές του θέσεις», δηλώνει ο κ. Λεουτσάκος καταδεικνύοντας την στρατηγική της Αριστερής Πλατφόρμας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα είναι και το βασικό επιχείρημα ώστε να μην παραδώσουν την έδρα τους αλλά να ανεξαρτητοποιηθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα η οποία μπορεί να φτάνει και τους 40 βουλευτές!
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 17 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από τη «γραμμή» του κόμματος παρά το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης», ενώ ακόμη 15 που ψήφισαν ΝΑΙ προανήγγειλαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους. Οι πληροφορίες μετά τη συνάντηση στο γραφείο αναφέρουν ότι αυτοί οι 32 μπορεί να φτάσουν αύριο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, και τους 40.
Πώς όμως η Αριστερή Πλατφόρμα και οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπέρ τους το (ασφυκτικό) πλαίσιο (κώδικα) δεοντολογίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο τρόπος είναι απλός. Καθώς όπως αναφέρεται στον κώδικα δεοντολογίας ότι «Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών του οργάνων, στις εξής περιπτώσεις: – Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. – Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», οι αντιφρονούντες, σύμφωνα και με την ρήση Λεουτσάκου, μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν απομακρύνθηκαν εκείνοι από τις αποφάσεις του κόμματος αλλά η ηγεσία και γι’ αυτό τις θέσεις πρέπει να παραδώσουν οι… άλλοι και όχι εκείνοι!
ΚΟΤΑ: Προδοσία από τον Τσίπρα
Ως προς αυτό είναι ενδεικτική η ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης (ΚΟΤΑ) του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τονίζει ότι «δεν πρέπει να διευκολύνουμε τους επίορκους της ηγετικής ομάδας στο έργο της προδοσίας τους. Έχουν όχι απλά παραβιάσει, αλλά βιάσει, όλες τις ιδεολογικές, πολιτικές, προγραμματικές και καταστατικές αρχές του κόμματος. Όλη η ντροπή της προδοσίας είναι δική τους. Είναι ζήτημα πολιτικής τιμής, αλλά πάνω από όλα, μέσο διάσωσης των καλύτερων αριστερών αγωνιστών, το να δοθεί τώρα μια τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα…..Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τα υπερψηφίσουν και τα κυβερνητικά στελέχη που θα δεχτούν να τα εφαρμόσουν θέτουν αυτόματα τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Θα είναι στο εξής ανεπιθύμητοι σε κάθε συλλογική κομματική διαδικασία και δεν θα νομιμοποιούνται να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος»!
Νερό στο μύλο της διάσπασης από την Iskra
«Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ!», αναφέρει η ιστοσελίδα iskra.gr του Παναγιώτη Λαφαζάνη.  Kαι προσθέτει ρίχνοντας νερό το μύλο της διάσπασης: “Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσει , όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα! Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι , η νεολαία , η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά – αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.”
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις