Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Ιουλίου 2015
Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ομολόγων αναμένεται να υποστούν βαρύ πλήγμα σήμερα, μετά το «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος , ενώ τραπεζίτες δηλώνουν ότι η αντίδραση της ΕΚΤ είναι τώρα κρίσιμης σημασίας για την έκταση που θα πάρει η μετάδοση της κρίσης.

Πολλοί οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και εκείνοι της αμερικανικής τράπεζας JP Morgan, θεωρούν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να επιταχύνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. «Αν και η κατάσταση είναι ρευστή, τώρα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται πιο πιθανή παρά όχι», σημείωσε αναλυτής της JP Morgan σε πελάτες, προσθέτοντας ότι το Grexit είναι τώρα το βασικό σενάριο της τράπεζας.
Η απόφαση της ΕΚΤ για το αν θα συνεχίσει την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα είναι τώρα καθοριστικής σημασίας. Πηγές με γνώση του θέματος, δήλωσαν στο Reuters ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το όριο του ELA στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας.
Ωστόσο, πολλές τράπεζες σημείωναν ότι η ΕΚΤ μπορεί να πρέπει να εκδώσει μία ανακοίνωση για μέτρα κατά της μετάδοσης της κρίσης – ενδεχομένως διατηρώντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης ή αύξησης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να ηρεμήσει ευρύτερα τις αγορές.
Η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τη μετάδοση της κρίσης. Μπορεί, όμως, παρά ταύτα να δούμε μία πτώση 3% των ευρωπαϊκών αγορών», δήλωσε αναλυτής της Citi.

Πηγή: Reuters

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις