Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Αυγούστου 2015
Καθοριστική σε πολιτικό επίπεδο, αλλά όχι και σε τεχνικό, είναι η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή. Αν το νομοσχέδιο ψηφίσουν λιγότεροι από 120 βουλευτές από τα δύο κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, πολιτικά μεταδίδεται το σήμα ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την εμπιστοσύνη των
βουλευτών της. Και τούτο διότι απαιτείται πλειοψηφία 120 βουλευτών σε περίπτωση ψηφοφορίας εμπιστοσύνης. Ωστόσο, το νομοσχέδιο που τίθεται υπό την έγκριση των βουλευτών απόψε μπορεί να εγκριθεί με πολύ χαμηλότερη πλειοψηφία (75 επί των παρόντων).
Συγκεκριμένα, ειδικοί αναφέρουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 67 του Συντάγματος, το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από το 1/4 του συνόλου της Βουλής (δηλαδή 75 επί των παρόντων). Αν απόψε το νομοσχέδιο ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (123 από τους 162 είχαν ψηφίσει στην τελευταία ψηφοφορία), διαμορφώνεται η απαραίτητη, από το Σύνταγμα, πλειοψηφία. Στο άρθρο 84 παρ. 6 του Συντάγματος ορίζεται ότι η ελάχιστη πλειοψηφία των 120 βουλευτών έχει σημασία σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση εμπιστοσύνης, καθώς σχηματίζουν την απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων.
 aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις