Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Αυγούστου 2015
 Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Δεν ξέρουμε πόσο τιμητικό είναι για ένα τόπο - και τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο - να παρακάμπτονται όλα τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την ζωή των πολιτών και να ασχολούνται οι πάντες - ακόμα και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος - με την ... επανεμφάνιση της αρκούδας, όπως θα έκαναν πριν μερικούς αιώνες οι "κογκισταντόρες" του Μεξικού, από την επανεμφάνιση του Ζορρό!

Προφανώς για την βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρία
Αντωνίου - που βρήκε τον χρόνο ανάμεσα στις ψηφοφορίες για τα μνημόνια να καταθέσει ερώτηση στην Βουλή και για τις αρκούδες - δεν υπάρχουν στην εκλογική της περιφέρεια ούτε φτώχεια ούτε ανεργία ούτε διαλυμένα νοσοκομεία που λειτουργούν εκ περιτροπής στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας!

Όλα αυτά πιθανόν να υπάρχουν στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων επίδοξων επικριτών της, όχι όμως και στην πραγματικότητα που κατά πως φαίνεται, κινείται στον αστερισμό της αρκούδας για ορισμένους...

Αν ερμηνεύουμε σωστά την ερώτηση της κ. Αντωνίου που κατατέθηκε στην Βουλή, θεωρείται ότι το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι η επανασύσταση μιας ομάδας "άμεσης επέμβασης" που θα αναχαιτίζει την εμφάνιση της αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές, στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος Life που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. 

Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να αποδειχθεί η επιτυχία του προηγούμενου Life με απτά αποτελέσματα. Αν όμως θεωρηθεί δεδομένη η επιτυχία του πρώτου τότε ποια η αναγκαιότητα να χρηματοδοτηθεί ένα δεύτερο

Προφανώς η "αναγκαιότητα" ανιχνεύεται στην συγκρότηση της ομάδας "άμεσης επέμβασης" η οποία θα επανδρωθεί με δικά μας παιδιά αυτή τη φορά που προσφέρουν εθελοντικά και ήρθε ο καιρός να αποκατασταθούν και επαγγελματικά ενόψει πιθανών εκλογών του Σεπτεμβρίου. 

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται εδώ και καιρό σ΄ αυτή την περίπτωση, είναι πώς γίνεται να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα επανεμφάνισης της αρκούδας κάθε φορά που πλανάται στον ορίζοντα και κάποιο νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα?

Ενώ όσο διαρκεί αυτό, οι αρκούδες βρίσκονται σε μόνιμη χειμέρια νάρκη...
Η απάντηση πιθανόν να βρίσκεται σε ορισμένα "στατιστικά" στοιχεία του προηγούμενου Life, το οποίο κόστισε 1,2 εκατ. ευρώ στον φορολογούμενο πολίτη και το μόνο ορατό αποτέλεσμα, ήταν η μετατροπή της Εγνατία σε... "σιδηρούν παραπέτασμα"! Σαν κι αυτό που είχε εγκαταστήσει πριν από χρόνια ο Εμβέρ Χότζα στα σύνορα της Αλβανίας!

Ενώ μόνο το συνέδριο του απολογισμού κόστισε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 40.000 ευρώ για 30 (όλους κι όλους) προσκαλεσμένους. Εκ των οποίων η προβολή σε τοπικό επίπεδο, κόστισε 6.800 ευρώ περίπου. 

Τελικά οι μόνες  υποψιασμένες απ΄ όλη αυτή την ιστορία ήταν οι ίδιες οι αρκούδες, που εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν φυσιολογικά άγρια ζώα παρά τα σεμινάρια "επιμόρφωσης" που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια από την "Καλλιστώ" και τις άλλες οικολογικές δυνάμεις...

Έτσι εκτός από τις αίγες, ένα ακόμη είδος του ζωϊκου  βασιλείου φέρεται ότι αποστρέφεται τον ταραμά. Και μάλιστα σε κονσέρβα....
 

3 σχόλια:

 1. Να ετοιμάζεσαι για το επόμενο χτύπημα. Όλα εδώ πληρώνονται δημητρακη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οπαααα, τι θέλει να πει ο ανώνυμος ""ποιητής"" τρομοκράτης;

  Χτύπημα;!

  Τι χτύπημα καλέ, με ρουκέτα, με καλάζνικοφ ή με τι;


  Ξανακάνατε χτύπημα για να γράφετε για επόμενο χτύπημα;

  Λογικό είναι να υποθέσουμε ότι αυτό το απειλητικό μήνυμα να το έγραψε η θιγόμενη, μπορεί και όχι, ή κάποιος εντελώς ανεγκέφαλος, γιατί τέτοια σχόλια σε τέτοια ανάρτηση μόνο ανεγκέφαλοι γράφουν.

  Όποιος και να είναι, δείχνει εκτός της θρασυδειλίας του κρυπτόμενος στην ασφάλεια που του προσφέρει η ανωνυμία του, δείχνει την ανεγκεφαλία του, γιατί αν ήθελε να υποστηρίξει το θιγόμενο πρόσωπο με τέτοιοι σχόλιο-απειλή καταφέρνει να το εκθέσει πολύ χειρότερα δείχνοντας μεγάλη ανασφάλεια χωρίς να παραθέτει τον παραμικρό πολιτικό λόγο υπεράσπισης.

  Έτσι αντιλαμβάνεται την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου ο σχολιαστής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το σχόλιο του ανώνυμου, το όντος τρομοκρατικό σχόλιο του ανώνυμου, δείχνει έναν εντελώς βλάκα και ταυτόχρονα έναν μικροπρεπή και κακόβουλο υποστηρικτή της θιγόμενης που δεν έχει καταλάβει ότι σε μια δημοκρατία όλοι οι πολίτες έχουμε το δικαίωμα μην πω υποχρέωση να σχολιάζουμε και να κάνουμε κριτική στα αιρετά πρόσωπα, πολύ περισσότερο οι δημοσιογράφοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις