Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

4 Σεπτεμβρίου 2015
  Ένα διαρκές οικολογικό “έγκλημα” συντελείται τα τελευταία αρκετά χρόνια στον ποταμό Αλιάκμονα, με “δράστη” τον Δήμο του Άργους Ορεστικού, ο οποίος με πέντε τουλάχιστον υπέργειους και υπόγειους αγωγούς, κατευθύνει απροκάλυπτα τα αστικά λύματα στο ποτάμι!
Στο Άργος είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η πόλη τους είναι  ο μεγαλύτερος ρυπαντής του

Αλιάκμονα και παρόλο που διαθέτει από το 2009 ένα ολοκληρωμένο αποχετευτικό
σύστημα, αυτό δεν λειτούργησε ποτέ και ούτε συνδέθηκε μέχρι σήμερα με τον βιολογικό 
 καθαρισμό της ΔΕΥΑΚ, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου και σε απόσταση αναπνοής από τα τελευταία σπίτια της άνω πόλης!
Εντυπωσιακά είναι τα ευρύματα της δημοσιογραφικής έρευνας, που έκανε η “Καστοριανή Εστία” στο παραποτάμιο δάσος του Άργους, όπου κατευθύνονται οι αγωγοί αποχέτευσης, καμουφλαρισμένοι όμως από πυκνή βλάστηση, που φρόντισε η μητέρα φύση... (βλ. video στο kastoriani estia.blogspot.com).
Αντίθετα ο Δήμος, φρόντισε με ευρωπαϊκά κονδύλια, να θωρακίσει την κοίτη των αγωγών με ζαρζανέτια, για να μην υπάρχουν... απώλειες στα λύματα καθοδόν προς το ποτάμι...
  Ανυπολόγιστες είναι και οι ποσότητες των λυμάτων που εκχύνονται στον Αλιάκμονα από τον οποίο υδροδοτούνται δεκάδες οικισμοί στην μακρινή πορεία του μέχρι τον Θερμαϊκό!
Το ζητούμενο όμως είναι ότι ο Δήμος και ειδικά η παρούσα Δημοτική Αρχή του Πάνου Κεπαπτσόγλου, αν και γνωρίζει το πρόβλημα από την προηγούμενη θητεία της, δεν φρόντισε να ενεργοποιήσει το νέο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο κόστισε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ εκτός από τα αντλιοστάσια!
Η περιοχή όπου εκβάλουν οι αγωγοί τα λύματα, θεωρείτα εξαιρετικού φυσικού κάλλους και αποτελεί βιότοπο της άγριας πανίδας αλλά και μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου για την πόλη του Άργους.
Επίσης προστατεύεται από  την ευρωπαϊκή οδηγία Natura 2000, η οποία προβλέπει σοβαρότατες κυρώσεις για κάθε παραβατικοτητα.
Η εφημερίδα μας κατέθεσε εγγράφως τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Δήμο Άργους Ορεστικού πριν  από δέκα μέρες αλλά απάντηση δεν πήρε ακόμα:
 
1. Πότε ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, πόσο κόστισε συνολικά το έργο και γιατί δεν λειτούργησε ποτέ; 
2. Γιατί δεν υπάρχει σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό και τα λύματα καταλήγουν στον ποταμό Αλιάκμονα;

3. Έχει υπολογισθεί η επιβάρυνση του οικοσυστήματος του ποταμού από τον οποίο υδρεύονται δεκάδες οικισμοί εντός και εκτός νομού;

4. Γνωρίζει ο Δήμος τις συνέπειες από την παραβίαση της Κοινοτικής Οδηγίας για την σύνδεση όλων των αποχετευτικών δικτύων με τον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό σε επίπεδο νομού;

6 σχόλια:

 1. ΣΟΟΟΟΟΟΟΚΚΚΚΚΚΚΚ !!!!!!!! τι κάνουν οι υπηρεσίες ???? δεν μπορώ να το πιστέψω !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΗΠΗΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

  ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω οτι αυτεπάγγελτα πρέπει να περάσει διαδικασία αυτοφώρου η δημοτική αρχή !!! Και απο Δευτέρα πρέπει οι υπηρεσίες χωρις δεύτερη κουβέντα να βρεθούν στο σημείο με βαριές καμπάνες . Την μεγαλύτερη ευθύνη την εχει ο Δημαρχος που νομίζει οτι ολα καλά αν κανουμε καλο πανηγύρι και αυτα που δεν φαίνονται δεν μας αγγίζουν .... Το μέγεθος της παρανομίας ειναι για φυλακή !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εάν και εδώ δεν έχουμε διερεύνηση των φταιχτών και την τιμωρία τους, θα έχουμε για μια ακόμα φορά επιβεβαίωση ότι δεν λειτουργούν η, δικαιοσύνη, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και γενικότερα το κράτος, αφού το έστειλα σαν καταγγελία και στο υπουργείο περιβάλλοντος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Παναργειακός να κερδάει.
  Απολίτιστοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Παναργειακός να κερδάει και ο δήμος να πορδάει

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις