Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

9 Σεπτεμβρίου 2015
Στην Ευρωβουλή έφθασε το θέμα της ρύπανσης του ποταμού Αλιάκμονα από τα αστικά λύματα του Άργους Ορεστικού που ανέδειξε  η Καστοριανη Εστία  (βλ. εδω) ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο καστοριανός ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ελευθέριος Συναδινός.
Στην ερώτησή του μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:


Σύμφωνα με δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας, ο Δήμος του Άργους Ορεστικού,  με πέντε τουλάχιστον υπέργειους και υπόγειους αγωγούς, κατευθύνει απροκάλυπτα τα αστικά λύματα στο ποτάμι του Αλιάκμονα.
Οι ποσότητες των λυμάτων που εκχύνονται καθημερινά στο ποτάμι, από το οποίο υδροδοτούνται δεκάδες οικισμοί στην μακρινή πορεία του μέχρι τον Θερμαϊκό, είναι ανυπολόγιστες.
Παρόλο που από το 2009 διαθέτει ένα ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο επιδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό δεν λειτούργησε ποτέ και ούτε συνδέθηκε μέχρι σήμερα με τον βιολογικό  καθαρισμό της ΔΕΥΑΚ.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή του, αν και γνωρίζει το πρόβλημα από την προηγούμενη θητεία της, δεν φρόντισε να ενεργοποιήσει το νέο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο κόστισε περίπου 4,5 εκατ. ευρώ εκτός από τα αντλιοστάσια.
Η περιοχή όπου εκβάλουν οι αγωγοί τα λύματα, θεωρείται εξαιρετικού φυσικού κάλλους και αποτελεί βιότοπο της άγριας πανίδας αλλά και μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου για την πόλη του Άργους Ορεστικού. Επίσης ανήκει στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000, το οποίο προβλέπει σοβαρότατες κυρώσεις για κάθε παραβατικότητα.
Ερωτάται η Επιτροπή σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί  η παρούσα κατάσταση, η οποία αναδεικνύεται σε μείζον περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα;
0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις