Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Σεπτεμβρίου 2015
Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ελεύθερο, αλλά δεν είναι ελεύθερο μόνο στην σοβαρότητα, εγκυρότητα και αποσιωπημένη είδηση και ανάλυση που ενοχλεί μια καθεστηκυία τάξη και κατάσταση, είναι ελεύθερο και στην γελοιότητα, την ποταπότητα, την συκοφαντία μαζί με την βρισιά σε πρόσωπα, άρα σε έναν ¨κιτρινισμό¨ εν
είδει  αυριανισμού  και άλλων ¨κιτρινοφυλλάδων¨ γνωστών από παλιά. Καλώς είναι έτσι, εναπόκειται στον καθέναν να βρει αυτό που ζητά και θέλει να σπαταλήσει τον χρόνο του ή να κερδίσει κάτι, το κάτι από μια  είδηση ή από μια ανάλυση και σχολιασμό που βοηθά στην στροφή της σκέψης και σε άλλα μονοπάτια από αυτά που επιβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ είτε τοπικά είτε πανελλαδικής εμβέλειας.
Αυτά τα ιστολόγια μάλλον κινούνται από έναν ¨φανατισμό¨ κυνηγιού επισκεψημότητας γνωρίζοντας βέβαια ότι το πόπολο αρέσκεται σε τέτοιες αναρτήσεις προκλητικές και γαργαλιστικές  που δεν χρειάζονται πολύ κόπο και χρόνο να γίνουν κατανοητά.
Δεν απουσιάζει κάποιες φορές και η συκοφαντία ή το βρίσιμο σε γνωστά πρόσωπα τοπικών φορέων, πολιτικών και πολιτευτών. Ακόμα και μια κολακεία σε κάποια καλαμοκαβαλημένα πρόσωπα που νομίζουν ότι με τέτοιου είδους προβολή π.χ. να ποζάρουν σε λόγγους και πλαγιές κάνοντας δήθεν κάτι για τον τόπο θα γίνουν σπουδαία.
 Ελπίζοντας οι ιστολόγοι ότι αυτό το κολακευόμενο πρόσωπο θα τους  φέρει επισκεψημότητα αλλά πιο συνηθισμένο είναι το φαινόμενο να βάζουν λόγια σκληρά σε κάποιον τοπικό παράγοντα για κάποιον άλλον ή να βγάζουν πολλές φορές αυθαίρετα συμπεράσματα για ένα ¨αντίπαλο¨ πρόσωπο του προσώπου που γλείφουν λόγο ανάληψης κάποιου είδους εξουσίας.
Δεν αμφιβάλω ότι για να φτάσουν σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο τους έδωσαν το δικαίωμα αυτά τα εξουσιομανή και γλειφόμενα πρόσωπα που κολακεύονται  ακόμα και με μια φωτογραφία τους σε τοπικό ιστολόγιο.
Δυστυχώς και στο διαδίκτυο κυκλοφορεί πολύ σαβούρα, αλλά ευτυχώς λόγω της ελευθερίας τους μπορεί κάποιος να βρει ή να πλησιάσει  την ουσία, είτε μέσω μιας σοβαρής και άξιας είδησης, είτε μέσω μια καλής ανάλυσης της επικαιρότητας και σχολιασμού αυτής. Κάτι που ειδικά στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ η έλλειψη κάτι τέτοιου είναι παντελής, ίσως μόνο σε μερικά έντυπα μπορεί να βρεθεί  κάτι αξιόλογο.
Είναι κρίμα και καθόλου κολακευτικό για μια τοπική κοινωνία να υπάρχουν  τα τοπικά ιστολόγια της ευτελούς είδησης,  του γλειψίματος προσώπων  και της δυσφήμισης κάποιων άλλων.
Συγχαρητήρια για το δικός σας ιστολόγιο που μαζί με κάποια άλλα  ελάχιστα μένετε στην ουσιαστική είδηση και κάποιες φορές σε ουσιαστικό σχολιασμό της επικαιρότητας.
Τα γράφω αυτά παρόλο που και σε σας βρίσκω ειδήσεις που εξυπηρετούν το καθεστώς αλλά κρατάτε  ένα καλό επίπεδο σεβασμού των επισκεπτών. Δείχνετε έναν επαγγελματισμό που δεν τον βρίσκεις στα περισσότερα.

Ο αναγνώστης ¨Μακεδών¨

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις