Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

30 Σεπτεμβρίου 2015
Του Σπύρου Δημητρέλη

Σε άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αυτός ο τραπεζικός λογαριασμός θα χρησιμοποιείται μόνο για εισπράξεις της επιχείρησης από πωλήσεις ή παροχή υπηρεσιών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και δεν θα μπορεί κανείς να βάλει χέρι σε

αυτόν πλην της εφορίας για την αυτόματα παρακράτηση του ΦΠΑ.

Βασικό όπλο που θα ρίξει το υπουργείο Οικονομικών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι η αύξηση των συναλλαγών με τη χρήση πλαστικού χρήματος. "Παντού POS, ακόμη και στα περίπτερα και τα ταξί", λέει ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών περιγράφοντας το κεντρικό σύνθημα του σχεδίου. "Όσο περισσότερες συναλλαγές περνούν μέσω του τραπεζικού συστήματος τόσο αυξάνεται και το δηλούμενο εισόδημα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που εισπράττουν μέσω του τραπεζικού συστήματος".

Έχει εντοπισθεί, όμως, ένα μεγάλο εμπόδιο. Ακόμη και επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θέλουν να εγκαταστήσουν μια συσκευή POS προκειμένου να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα των κατασχέσεων για χρέη προς τράπεζες, ιδιώτες ή ακόμη και την ίδια την εφορία. Ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν με πλαστικό χρήμα και τα χρήματα μεταφέρονται σε τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία, αυτά τα ποσά δεν φθάνουν ποτέ στο ταμείο τους καθώς δεσμεύονται για χρέη προς το δημόσιο ή ιδιώτες.

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο της εγκατάστασης των POS παντού θα πρέπει το πρόβλημα των μπλοκαρισμένων τραπεζικών λογαριασμών να επιλυθεί, λένε στο υπουργείο Οικονομικών. Και έτσι από το λογαριασμό στον οποίο θα κατατίθενται οι εισπράξεις από πλαστικό χρήμα θα έχει πρόσβαση μόνο η εφορία και μόνο για να κάνει άμεση παρακράτηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Το υπόλοιπο ποσό θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση για τις ανάγκες της επιχείρησης όπως είναι η πληρωμή εισφορών, φόρων και προμηθευτών βάση τιμολογίων.

Εκτός από τον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για εισπράξεις μέσω καρτών, το σχέδιο για την αύξηση των συναλλαγών με κάρτες περιλαμβάνει:

- Τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών POS παντού.

- Το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου μόνο μέσω συναλλαγών με κάρτες.

- Την διενέργεια κληρώσεων κατοικιών από το υπουργείο Οικονομικών για τους φορολογούμενους που πληρώνουν με κάρτες.

- Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών για τα έσοδά τους από ηλεκτρονικές συναλλαγές.

capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Προχωράν σε ένα εντελώς απάνθρωπο σύστημα ελέγχου ακόμα και με παράνομες-αντισυνταγματικές ενέργειες. Που να σταθεί κανείς στο απάνθρωπο σύστημα και εντελώς ανήθικο που προχωρούν όλο και με πιο ταχείς ρυθμούς. Η σκλαβιά όλης της κοινωνίας σε αποκορύφωμα, ξεπουλώντας ακόμα και την ψυχή μας στο διάολο για τα τραπεζικά εκτρώματα και την όποια δήθεν κρατική διάσωση που στο τέλος ούτε και από αυτήν θα μείνει κάτι, αφού έχουμε ξεπουλήσει και την ψυχή μας τότε θα μιλάμε για τον θάνατο των εθνών και δημιουργία ενός ευγονικού συστήματος απάνθρωπων ανθρωποειδών πλήρως ατομικίστικων τομαριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις