Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

29 Οκτωβρίου 2015
Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, έδωσε ο αντιδήμαρχος Π. Στάμος, προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες για την «τρύπα» των 30.000 ευρώ στο Β’ Δημοτικό
Νεκροταφείο της Πάτρας.
Το θέμα αποκάλυψε την Τρίτη το tempo24.gr, ύστερα από αναφορά που συντάχθηκε και εστάλλει αρμοδίως από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου προς την Δημοτική Αρχή της Πάτρας.
Όπως έγραψε από την Τρίτη το tempo24.gr αμέσως η Δημοτική Αρχή έδωσε εντολή στην Νομική Υπηρεσία να ξεκινήσει έρευνα, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκής Διοικητικής Εξέτασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr μέσω της έρευνας αναζητώνται τυχόν ευθύνες εκτός της αρμόδιας υπαλλήλου, η οποία δεν απέδιδε στο Ταμείο του Δήμου τα χρήματα από την είσπραξη των τελών, και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων που όφειλαν να την ελέγξουν.
Μάλιστα «πηγές» της Μαιζώνος αναφέρουν οτι στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία, ο σχετικός φάκελος θα διαβιβαστεί και στον Εισαγγελέα, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.
Τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις για την νέα αυτή υπόθεση που
αφορά σε Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας είναι τα εξής:
Πρώτον: Που πήγαν τα χρήματα και αν η υπάλληλος που ήταν εντεταλμένη για την είσπραξη των τελών ενημέρωσε τους προϊστάμενούς της για την άνευ προηγουμένου καθυστέρηση καταβολής των ποσών.
Δεύτερον: Εάν οι προϊστάμενοι γνώριζαν, γιατί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ούτως ώστε τα εισπραχθέντα τέλη να καταβληθούν στον Δήμο, στα όρια που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας των Δημοτικών Νεκροταφείων;
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Όπως αποκάλυψε την Τρίτη το tempo24.gr η αναφορά για «τρύπα» χιλιάδων ευρώ από την καταβολή τελών στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, τέθηκε την περασμένη Δευτέρα υπ΄ όψιν της Δημοτικής Αρχής.
Το ποσό που δεν έχει αποδοθεί στο Ταμείο του Δήμου, περιλαμβάνεται στην αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και φέρεται να μην έχει παραδοθεί από υπάλληλο.
Η τελευταία φορά που αποδόθηκαν χρήματα στο Ταμείο του Δήμου από το συγκεκριμένο πρόσωπο, ήταν την 29η Αυγούστου για είσπραξη τελών που αφορούσαν στον μήνα Μάιο!
Έκτοτε και παρά τις συνεχείς πιέσεις της Υπηρεσίας προς την εντεταλμένη για την είσπραξη μόνιμο υπάλληλο, δεν αποδόθηκαν χρήματα και μάλιστα για μακρύ χρονικό διάστημα δεν εμφανίστηκε εκ νέου στην εργασία του, για άγνωστους λόγους.
Ωστόσο όπως έγραψε το tempo24.gr στη διάρκεια των τελευταίων ωρών η υπάλληλος κατόπιν πιέσεων που εκ των πραγμάτων της ασκήθηκαν επέστρεψε στην Υπηρεσία ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του οφειλόμενου, δηλαδή περίπου 10.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων τα χρήματα που εισπράττονται από τις Υπηρεσίες θα πρέπει να αποδίδονται άμεσαστο Ταμείο του Δήμου και φυσικά η παράδοση συνοδεύεται από την έκδοση των σχετικών παραστατικών.
Πρέπει δηλαδή ο εκάστοτε εντεταλμένος για την είσπραξη υπάλληλος να τα αποδίδει καθημερινά, ή έστω σε διάστημα δύο ή τριών ημερών.
Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση σε αποδόθηκαν χρήματα που αντιστοιχούν (σύμφωνα με την αναφορά πάντα) τις εισπράξεις των τελευταίων τεσσάρων τουλάχιστον μηνών.
ΝΙΚΟΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ
πηγή:tempo24.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις