Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

2 Οκτωβρίου 2015
  Σ΄ένα απέραντο σκουπιδότοπο, έχει μετατραπεί από ασυνείδητους, η παρόχθια ζώνη του ποταμού Αλιάκμονα σε όλο το μήκος της, με την ανοχή των τοπικών αρχών, οι οποίες για ευνόητους λόγους, κάνουν τα “στραβά μάτια” στους απείθαρχους δημότες, για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος!
Η επιβάρυνση που δέχεται το περιβάλλον και ιδιαίτερα το παραποτάμιο δάσος είναι ανυπολόγιστη, αφού τα υλικά που εναποθέτουν εκεί οι “άγνωστοι” δράστες, εμπεριέχουν διοξείνες και άλλες τοξικές
ουσίες, οι οποίες εισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί μεταφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφικής αλυσσίδας!
  Από τότε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε τέλος στις ανεξέλεγκτες χωματερές, οι ασυνείδητοι ανακάλυψαν το παραποτάμιο δάσος, όπου μπορούν να ξεφορτώνονται τα πάντα από συνήθη απορρίμματα οικιακής χρήσης, μέχρι υλικά κατεδαφίσεων και νεκρά οικόσιτα ζώα!
  Πρόσφατα η Περειαφερειακή Ενότητα Καστοριάς, κλήθηκε από τους φασολοπαραγωγούς της Ποριάς, να καθαρίσει τα σκουπίδια ανάμεσα στις δύο γέφυρες του Αλιάκμονα, για να αποκατασταθεί η φυσική ροή του ποταμού και να προστατευθούν από την διάβρωση του εδάφους, οι παραποτάμιες καλλιέργειες.
Όμως το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ. Αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, προχωρούσαν λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, θα έβλεπαν ότι η μεγαλύτερη “χωματερή” του νομού, έχει εγκατασταθεί στο παραποτάμιο δάσος του Άργους Ορεστικού (βλ. φωτο και video στο kastoriani-estia.blogspot.com) ακριβώς στο σημείο όπου εκβάλλουν τα αστικά λύματα της πόλης!

  Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο Δήμος Άργους Ορεστικού, για να εξυπηρετήσει τους φασολοπαραγωγούς του Αρμενοχωρίου και του Βοτανίου, κατασκεύασε στο σημείο αυτό, ένα αυτοσχέδιο... φράγμα, με πασσαλομπύξεις και σωρούς από αμμοχάλικο, το οποίο συγκρατεί τα σκουπίδια και με τις πρώτες βροχοπτώσεις, θα προκαλέσει πλημμύρες που θα γυρίσουν μπούμεραγκ στους εμπνευστές του!
Έτσι στο μεγάλο πρόβλημα των αμμοληψιών, που δημιουργούσαν τους κρατήρες στην κοίτη του ποταμού, τώρα έρχονται να προστεθούν και τα αυτοσχέδια.... φράγματα, που εκτρέπουν την φυσική ροή του σε αχαρτογράφητες κατευθύνσεις!
  Κάθε χρόνο ο Δήμος Άργους Ορεστικού, δαπανά τεράστια ποσά για την αναβάθμιση του πανηγυριού, επειδή αυτό θα του αποφέρει σημαντικά κέρδη. Ενώ για τα περιαστικά και παραποτάμια δάση, δεν δίνει.... δεκάρα, επειδή προφανώς τα οφέλη από αυτά, δεν μεταφράζονται σε “ζεστό” χρήμα και γεμάτα ταμεία...
  Αυτό το μοντέλο του Δήμου - επιχειρηματία αν και έχει χρεοκοπήσει τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθεί να βρίσκει απήχηση σε κλειστές κοινωνίες, όπου ανθούν σε μεγάλο βαθμό οι “πελατειακές” σχέσεις του Δήμου με τον Δημότη!
Και φυσικά αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, το πληρώνει το περιβάλλον που μετατρέπεται εύκολα σε μια απέραντη “χωματερή” ακόμα και για τα αστικά απόβλητα, μιας επαρχιακής κωμόπολης με χαρακτηριστικά της δεκαετίας του ΄60!
0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις