Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Οκτωβρίου 2015
Αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Καστοριανής Εστίας" κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ύστερα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στις γραφείο του υπό τον περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και με αφορμή την
δημοσιοποίηση της επιστολής των πέντε μη εκλεγμένων συμβούλων του συνδυασμού "Ανατροπή - Δημιουργία".
Ο κ. Αδαμόπουλος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι: "Οι ειδικοί σύμβουλοι είναι δική μου υπόθεση και το θέμα θα λυθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο"!

1 σχόλιο:

 1. Με την ευκαιρία έχω να πω ότι αυτή η διοικητική μεταρρύθμιση που έκανε ο ΓΑΠ-Ραγγούσης από την αρχή δείχνει ότι είναι εκτρωματική, ξοφλημένη και ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, σίγουρα δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Μπορεί να χαρακτηριστεί και οπισθοδρόμηση-καταστροφή της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους τερατώδεις και δυσλειτουργικούς σχηματισμούς που έκαναν.

  Η γνώμη μου είναι, αλλά και πολλών άλλων γνώμη ότι αυτή η αυτοδιοικητική καταστροφή πρέπει να αλλάξει όσο γίνεται πιο σύντομα. Θα με πεις με ποιους; Τουλάχιστον οι πολίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοιες κινήσεις είναι μόνο προς όφελος συγκεντρωτικών εκτρωματικών πολιτειών και καθεστώτων και όχι δημοκρατίας.

  Για αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να επανέλθουν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις όχι στο προηγούμενο καθεστώς αλλά με πιο αυτόνομες λειτουργίες των νομαρχιακών συμβουλίων και κυρίως με δικαίωμα μην πω υποχρέωση κάθε χρόνο την δημιουργία διαφορετικών επιτροπών πολιτών από όλο το φάσμα των κοινωνιών για έλεγχο των τοπικών αυτοδιοικήσεων εκτός της αρκετά μεγάλης σε πολλά ζητήματα αυτονομίας των νομαρχιακών συμβουλίων. Και όταν αυτές η κάθε χρόνο διαφορετικές επιτροπές πολιτών διαπιστώνουν ανικανότητα σωστής εκπροσώπησης και όποια λαμογιά από νομάρχη ή δήμαρχο ή κοινοτάρχη αφού ενημερωθούν οι πολίτες να τίθεται ερώτημα σε τοπικά δημοψηφίσματα το αν πρέπει να ανακληθεί από την αιρετή θέση ο νομάρχης, δήμαρχος κλπ.

  Αλλιώς θα έχουμε μόνο αδιάφορους πολίτες με πολλές φορές ανίκανους και κακόβουλους που στελεχώνουν τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

  Δεν υπονοώ τίποτα απολύτως, απλά το σχόλιο μου είναι μια από τις ιδέες που υπάρχουν εδώ και καιρό, για την αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος σε δημοκρατικό σύστημα και όχι αυτό το δυναστικό που μας πασάρουν ως δημοκρατικό

  Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι ΜΟΝΟ θέμα προσώπων, είναι κυρίως θέμα αξιών και αρχών και το πώς είναι στημένη να λειτουργεί

  Και τέλος, οι περιφέρειες ως διοικητικές ενότητες θα είναι αχρείαστες και θα καταργηθούν μαζί με την αλλαγή των τεράτων δήμων σε μικρότερους, είναι τραγικό να θεωρούμε ως πρόοδο την κατάργηση δήμων και την συνένωση σε τέρατα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις