Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

30 Οκτωβρίου 2015
Για πρώτη φορά ακούστηκε από τα πλέον επίσημα «χείλη» και συγκεκριμένα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτου κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «καμπανάκι» για «κούρεμα» καταθέσεων. Στην ουσία μίλησε για πρώτη φορά για bail-in. Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι προκρίθηκε η κατεπείγουσα διαδικασία καθώς αύριο θα ανακοινωθούν «οι τελικοί αριθμοί για την ανακεφαλαιοποίηση και για τα δύο σενάρια». Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχαν αρκετές ασάφειες αναφέροντας το παράδειγμα της αντιμετώπισης των senior bond holders (ομολογιούχοι). Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Eurogroup θα έπρεπε να επιβληθεί «bail in» (κούρεμα) των ομολογιούχων όμως «τότε θα ήμασταν επιρρεπείς σε αγωγές».

Επίσης τόνισε ότι ένα από τα «ανοικτά» ζητήματα που αντιμετώπισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήταν η μετατροπή των προνομιούχων μετοχών. «Σε τι θα μετατραπούν και με ποια τιμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει ότι αυτά τα ζητήματα θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί την Κυριακή.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις