Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Νοεμβρίου 2015
►ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  το σήριαλ της ενδοπεριφερειακής κρίσης που προκάλεσε η επιστολή - καταπέλτης των πέντε μη εκλεγμένων υποψηφίων συμβούλων, οι οποίοι αρχικά ήταν έξι αλλά στην πορεία λιγόστεψαν, όταν ο Καρυπίδης υποσχέθηκε να “θυσιάσει” τον... μόσχο τον σιτευτό, αν οι υπόλοιποι ανακαλούσαν τις καταγγελίες και επέστρεφαν στο “μαντρί” αναγνωρίζοντας το “λάθος” τους!

Και επειδή κάτι τέτοιο δεν  έγινε, αποφασίστηκε να θυσιάσουν τον “εθελοντή” συνεργάτη, για να πνεύσει ούριος άνεμος στο πλοίο της Περιφέρειας, το οποίο ξεκίνησε σαν πυρηνοκίνητο και κοντεύει να γίνει... φουσκωτό με αρκετούς λαθρεπιβάτες!

►ΤΕΛΙΚΑ   εντοπίστηκε το “βαθύ λαρύγγι” που διέρρευσε την επιστολή των πέντε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν αυτή φτάσει στα χέρια του Καρυπίδη!
Ήταν ο μόνος που είχε στην κατοχή του το ανυπόγραφο αντίγραφο της επιστολής, σαν κι αυτό που δημοσιεύθηκε στον τύπο!
Επίσης δεν ήταν ένας από τους πέντε αλλά ήταν ένας από αυτούς που θα μπορούσε να επωφεληθεί αν η επιστολή έπιανε τόπο...
Τελικά δεν έχουν άδικο όσοι πιστεύουν ότι πρέπει ο Θεός να μας φυλάει, από κακό μάτι κι από κακό γείτονα...


►ΔΙΑΒΑΟΝΤΑΣ   κανείς το πόρισμα της νηοψίας στο καραβάκι “Ορεστειάς” της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς, έχει την αίσθηση ότι αυτό ανήκει στο... νηολόγιο των Πειρατών της Καραϊβικής!!! Και ότι ανά πάσα στιγμή θ΄ ανοίξει η μπουκαπόρτα και θα εμφανιστούν αλα - μπρατσέτα ο κάπταιν Τζακ Σπάροου με τον Ορλάντο Μπλούμ!
Είναι τέτοια η φθορά και η παλαιότητά του, που ακόμα κι ένας γύφτος, θα δυσκολευόταν να εκτιμήσει την αξία του, αν ήθελε να το αγοράσει για scrap (δηλ. παλιοσίδερα).
Πόσω μάλλον κάποιοι άλλοι που επί χρόνια παρίσταναν τους καπετάνιους, όταν οι γνώσεις τους έφταναν μέχρι το... “ματσακόνι”!


►ΟΙΚΤΡΟ  το θέαμα, που αντικρύζει κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μ΄ εκείνους τους αρματωμένους, οι οποίοι με ύφος κυνηγών κεφαλών, ποζάρουν μπροστά στα κουφάρια πέντε - έξι αγριόχοιρων, όπως θα έκαναν οι τζιχαντιστές, με τα προσφάτως σφαγιασθέντα θύματά τους!
Ή ακόμα χειρότερα, να δένουν τα “λάφυρά “ τους στο καπώ του 4Χ4 “αγροτικού” και να τα περιφέρουν μέσα από πόλεις και χωριά, για  να αποσπάσουν τον... θαυμασμό και τον έπαινο γνωστών και αγνώστων!
Μόνο που έχουν αλλάξει πλέον οι εποχές και ο “θαυμασμός” μπορεί να γίνει αγανάκτηση κι ο “έπαινος” αηδία...
Γιατί ακόμα κι ο αρχάνθρωπος σκότωνε μόνο να χορτάσει την πείνα του... Ενώ αυτοί σκοτώνουν για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη ματαιοδοξία τους...


►ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ  τα κείμενα κριτικής στα έντυπα (κυρίως) τοπικά μέσα ενημέρωσης, προς αυτούς που έχουν αυτοαναγορευθεί δημόσιοι κριτές, χωρίς οι ίδιοι να έχουν τα εχέγγυα για ένα τέτοιο ρόλο!
Διαβάζουμε σε τοπική συνέλφο που διαπιστώνει ανυπαρξία της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στα ΜΜΕ της Καστοριάς ότι: “Οι ακατάρτιστοι δημοσιογράφοι είναι τόσοι πολλοί, που τα κείμενα - διαμάντια υπερκαλύπτονται από τα κείμενα - σκουπίδια! Και πολλές εφημερίδες - της επαρχίας κατά κανόνα - εμφανίζονται ως τυπωμένοι “σκουπιδότοποι”!
Όλα αυτά τα (θλιβερά) φαινόμενα στον χώρο της ενημέρωσης, υπάρχουν γιατί οι θεράποντες της γραφίδας (ή του πληκτρολογίου σήμερα) στερούν από τον εαυτό τους την υπέρτατη αξία της αυτοκριτικής. Η οποία βέβαια συνδυάζεται με την έλλειψη της αυτογνωσίας.  Που κατά κανόνα απορρέει από την απουσία σεβασμού προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις