Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Νοεμβρίου 2015
  Το περίπλοκο ζήτημα της εταιρείας - φάντασμα ΔΕΡΑΣΕΝ, επιχειρεί
να λύσει ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος με συνεχείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, που αφήνουν μια “χαραμάδα” αισιοδοξίας για την διευθέτηση του υπέρογκου χρέους της επιχείρησης, η οποία όμως δεν λειτούργησε ούτε μια ημέρα!


  Σύμφωνα με το “βιογραφικό” η Εταιρεία ΔΕΡΑΣΕΝ Α.Ε.  που ιδρύθηκε το 1995  με έδρα το Νεστόριο και μετοχικό κεφάλαιο το ποσό των 481.526 ευρώ
Ως μέτοχοι συμμετείχαν ο Δήμος Νεστορίου με ποσοστό 54% και η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ με ποσοστό 46%. Η Ηλεκτρομηχανική κάλυψε την συμμετοχή της με μετρητά, ενώ ο Δήμος Νεστορίου, εισέφερε ένα διώροφο κτήριο εμβαδού 572 τ.μ. μαζί μ΄ ένα οικόπεδο εμβαδού 400 τ.μ.

    Η ΔΕΡΑΣΕΝ Α.Ε. για την αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο 1892/1990 με ποσοστό επιχορήγησης 40% επί του συνολικού επενδυτικού σχεδίου 437.270 ευρώ, που ισοδυναμούσε με 174.908 ευρώ.
Επιπλέον το 1998 η ανενεργή επιχείρηση έλαβε από την Εμπορική Τράπεζα δάνειο 73.367 ευρώ, με επιτόκιο 20,70% για “την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων και την εκπαίδευση του προσωπικού”!

  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ΔΕΡΑΣΕΝ  οφείλει 418.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, από επιδοτήσεις που εισέπραξε και άλλες 400.000 ευρώ περίπου από τραπεζικό δανεισμό.
Επίσης οφείλει προς το ΙΚΑ περί τις 20.000 ευρώ (οι οποίες όμως ρυθμίστηκαν γύρω στα 1700 ευρώ) από ασφαλιστικές εισφορές του διευθυντή της επιχείρησης, ο οποίος όμως ουδέποτε εργάστηκε σε μια βιοτεχνία ανενεργή!

  Κατά την τελευταία κάθοδό του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Πασχάλης Γκέτσιος συναντήθηκε με τον  υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουϊκ και συζήτησε μαζί του, εκτός από την διευθέτηση του χρέους της ΔΕΡΑΣΕΝ και την προοπτική  λειτουργίας της επιχείρησης, με την συμμετοχή της στους διαγωνισμούς του υπουργείου Άμυνας για την παραγωγή στρατιωτικών στολών στο Νεστόριο.
Εδώ  υπάρχει ένα πρόβλημα, γιατί πρέπει πρώτα να λειτουργήσει η επιχείρηση και έπειτα να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς του υπουργείου.
Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Νεστορίου στον φάκελλο που κατέθεσε στον Τέρενς Κουϊκ, επικαλείται το θεσμικό πλαίσιο του 2013 που δίνει την δυνατότητα σε ανενεργές δημοτικές επιχειρήσεις να διεκδικήσουν το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων που δεν έλαβαν μέχρι σήμερα και να ξεκινήσουν την διαδικασία επαναλειτουργίας τους.
  Άγνωστο όμως παραμένει αν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου εμπίπτει η ΔΕΡΑΣΕΝ η οποια δεν λειτούργησε ποτέ και δεν τίθεται κατά συνέπεια θέμα επαναλειτουργίας της!
Ο δήμαρχος Νεστορίου είχε επαφές στην Αθήνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης για το έργο “Πράσινη Ανάπτυξη” της Διποταμίας καθώς επίσης και με την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη για τις διαχειριστικές μελέτες του Γράμμου

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις