Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Νοεμβρίου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατριδη

  Άρχισαν οι πρώτοι τριγμοί στο συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, ο οποίος φαίνεται ότι εφαρμόζει κατά γράμμα τις πρακτικές των προκατόχων του, που είχε “δαιμονοποιήσει”  όμως με τις προεκλογικές εξαγγελίες του!


Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γιατί η ρωγμή που προκλήθηκε με την επιστολή - καταπέλτη των πέντε μη εκλεγμένων συμβούλων του συνδυασμού του, στα ύφαλα του “σκάφους”, δύσκολα μπορεί να επουλωθεί στο άμεσο μέλλον! Εκτός κι αν έρθουν τα πάνω - κάτω στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς και αποδοθούν οι πραγματικές αρμοδιότητες στους εκλεγμένους, τις οποίες φαίνεται ότι μέχρι τώρα ασκούσαν κάποιοι “εθελοντές” συνεργάτες του παρασκηνίου!

Το γεγονός αυτό  επιβεβαίωσε με δημόσιες δηλώσεις του ο συνήθως ηπίων τόνων αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για “δυσαρμονία και ασυνενοησία” στις σχέσεις του με τους δοτούς από τον περιφερειάρχη συνεργάτες, με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσλειτουργία στις δομές της Αντιπεριφέρειας!


Η δημόσια “έκρηξη” του αντιπεριφερειάρχη ήρθε λίγες ώρες μετά  την δημοσιοποίηση της επιστολής των πέντε μη εκλεγμένων συμβούλων, η οποία προφανώς λειτούργησε και ως καταλύτης, για να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες εξελίξεις που θα επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές στο οικοδόμημα της Π.Ε  Καστοριάς, προτού αυτό καταρρεύσει κάτω από το βάρος της... ασυνεννοησίας!


Η εικόνα που εκφράζει πάντως η επιστολή των πέντε, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού παντού επικρατεί γενική απραξία και οι μόνες κινήσεις που γίνονται από την πλευρά του περιφερειάρχη έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, για να διασωθούν τα προσχήματα...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καθίζηση του ενός ρεύματος του οδικού άξονα Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής, στην θέση “Χάνι - Μπιρίκι” , όπου η μοναδική παρέμβαση της Περιφέρειας είναι η τοποθέτηση... φωτεινού σηματοδότη, για να επιβάλλονται από την Τροχαία, τσουχτερά πρόστιμα στους ανυποψίαστους παραβάτες!


  Εκτός όμως από το γραφειοκρατικό μοντέλο διοίκησης, που υποχρεώνει τους υπαλλήλους της Π.Ε. Καστοριάς να οργανώσουν δύο φορές την εβδομάδα αποστολές δημοσίων εγγράφων στην Κοζάνη, για μια... υπογραφή του περιφερειάρχη, υπάρχει και το “Κοζανοκεντρικό” μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας, το οποίο προκάλεσε τον πρώτο ενδοπεριφερειακό εμφύλιο, με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που εμφανίζονται ως “βασιλικότεροι του βασιλέως”, στην ανισοβαρή ανάπτυξη της Περιφέρειας!


  Αν επικρατήσουν αυτές οι δύο τάσεις στις επιλογές της περιφερειακής διοίκησης, τότε πολύ σύντομα θα μιλάμε για επανασχεδιασμό της διοικητικής μεταρρύθμισης και για χρεοκοπία του Καλλικράτη!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις