Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

19 Νοεμβρίου 2015
  Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η δημοτική επιχείρηση “Μακεδνός” του Δήμου Κστοριάς, λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα το λατομείο της με την λογική του “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε”!
  Με καταγεγραμμένες

κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως εκείνη του Δήμου Άργους Ορεστικού, ο οποίος προμηθεύτηκε τους προηγούμενους μήνες από το λατομείο της “Μακεδνός” ολόκληρα “βουνά” αδρανών υλικών, χωρίς αποφάσεις της οικονομικής του επιτροπής και χωρίς παραστατικά της Εφορίας!

  Η νέα Δημοτική Αρχή του Ανέστη Αγγελή, μόλις αντιλήφθηκε ότι το σύστημα λειτουργίας του λατομείου ήταν διάτρητο, έσπευσε αμέσως να εγκαταστήσει μηχανογραφικό σύστημα στην επιχείρηση, για να περιορίσει, όσο είναι δυνατόν, τις... διαρροές αδρανών υλικών προς διάφορες κατευθύνσεις!

Όπως αυτή που εντόπισε ο φακός της “Καστοριανής Εστίας” στο αμαξοστάσιο του Δήμου Άργους Ορεστικού (πρώην στρατόπεδο Ευαγγέλου Ρίζου) και αμέσως έσπευσε να θέσει εγγράφως τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Πάνο Κεπαπτσόγλου, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε διευθυντής της επιχείρησης “Μακεδνός” και γνωρίζει όσο κανένας άλλος τα πράγματα εκ των έσω:

1. Πότε έγινε η προμήθεια των συγκεκριμένων αδρανών υλικών και αν υπάρχουν παραστατικά για την ποσότητα και το ύψος της δαπάνης;

2. Πότε έγινε η δέσμευση πίστωσης για την προμήθεια των αδρανών υλικών από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σας;

3. Πότε υπογράφηκε η απόφαση Δημάρχου για την απ΄ ευθείας ανάθεση της προμήθειας αδρανών υλικών;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δεν πήραμε προς το παρόν αλλά αντίθετα εκείνη την περίοδο, παρατηρήθηκαν κάποιες περίεργες “κινητοποιήσεις” των εργαζομένων στην “Μακεδνός”, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την αγωνία τους για το μέλλον της επιχείρησης, εντοπιζοντας όμως το πρόβλημα στις... τρεις κενές από ψάρια “γιάλες” του ενυδρείου!

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο πρώην δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, ο οποίος από τότε που βρέθηκε στην αντιπολίτευση, βλέπει το σύμπαν να καταρρέει γύρω του...
Όταν όμως είδαν ότι δεν πέρασε ο “αντιπερισπασμός”, ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ανάρτησε με καθυστέρηση ενός μηνός στο “Διαύγεια”, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία δεσμεύει ποσό 25.000 ευρώ για την προμήθεια αδρανών υλικών, από το συγκεκριμένο λατομείο...
Χωρίς όμως να υπάρχουν παραστατικά για τα προηγούμενα, τα οποία σύμφωνα με την διαδικασία, έπονται των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και της απ΄ ευθείας ανάθεσης με απόφαση του Δημάρχου!
0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις