Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

4 Νοεμβρίου 2015
Την καταψήφιση της διάταξης για την φορολόγηση της ελληνικής μπύρας – που είχε αναδείξει πρώτο το NEWS 247- πέτυχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς έκαναν πράξη τη δέσμευσή τους και είπαν “όχι” στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με αποτέλεσμα να αποσυρθεί
από το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.
Η ρύθμιση δεν πέρασε καθώς έλαβε τη στήριξη μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές ενώ τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούν συνολικά 155 βουλευτές.  Σημειώνεται, πάντως, ότι η επίμαχη διάταξη δεν τέθηκε σε ονομαστική αλλά σε δια βοής ψήφιση όπου υπολογίζεται ο αριθμός των μελών της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας.
«Η διάταξη δεν περνάει στην Ολομέλεια» είπε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, Γεράσιμος Μπαλαούρας. Να σημειωθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος ο Πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος είχαν ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην ψήφιση ενός άρθρου που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της ελληνικής ζυθοποιίας. Ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει μάλιστα ότι η ρύθμιση δεν αποτελούσε προαπαιτούμενο της τρόικας.
Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη προέβλεπε αύξηση του ισχύοντος συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπύρα η οποία παράγεται από μικρά ζυθοποιία των οποίων η συνολική παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως.
ΠΗΓΗ: NEWS 247-

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις