Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

1 Νοεμβρίου 2015
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης μετά από συντονισμένη – συστηματική αστυνομική έρευνα, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας
(45, 58 και 66 χρονών) καθώς και άλλων δύο αγνώστων δραστών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας), μελών της οργάνωσης, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.
Ειδικότερα, από την πρόοδο μεθοδικής έρευνας προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Αναλυτικότερα, οι ανωτέρω δρώντας πάντα με την ίδια μεθοδολογία, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άτομα κυρίως ηλικιωμένα και με το πρόσχημα ότι πρόσωπο του στενού συγγενικού τους περιβάλλοντος έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, ζητούσαν να τους καταβληθούν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από 20-10-2015 έως 25-10-2015 εξαπάτησαν στην πόλη της Κοζάνης συνολικά τρεις (3) ημεδαπούς και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δεκατέσσερις (14).
Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν κυμαίνονταν από 25.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ κατά περίπτωση, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή  αξίας περίπου -22.000- ευρώ.
Επίσης προέκυψε ότι σε βάρος του 58χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για κλοπή.
Η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.
kozanilife. gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις