Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Νοεμβρίου 2015
Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς, Δημήτρη Στυλιάδη  (Video)

  Με παλιά και καινούργια χρέη να πλησιάζουν τις 400.000 ευρώ, η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δημου Καστοριάς, δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου σίγουρη, ότι θα καταφέρει στο τέλος του χρόνου να ισοσκελίσει τον φετινό ισολογισμό της και παράλληλα να απομειώσει το
υπέρoγκο χρέος που κληρονόμησε από τους προηγούμενους!


  Μέχρι στιγμής πάντως παραμένουν απλήρωτοι, εκτός από τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και τα περσινά πετρέλαια θέρμανσης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου!
Και αυτό γιατί δεν έχουν έρθει οι τακτικές επιχορηγήσεις του Απριλίου, του Ιουνίου και για την τρέχουσα περίοδο του Νοεμβρίου!
Παρ΄ όλα αυτά δηλώνει αισιόδοξος ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Στυλιάδης, ο οποίος πιστεύει ότι: “Μετά τον Νοέμβριο θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να πάρουμε οικονομική ανάσα”!

Εν τω μεταξύ όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα τόσο αυξάνονται οι απαιτήσεις των σχολείων σε πετρέλαιο θέρμανσης, που μέχρι στιγμής καλύπτονται από τα... απλήρωτα αποθέματα της περσινής χρονιάς!
Προς το παρόν όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής, ποντάρει στην κατανόηση των προμηθευτών οι οποίοι για να εξοφληθούν θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση της επιχορήγησης και πάει λέγοντας....

Και όπως δηλώνει ο Δ. Στυλιάδης “Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα σ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου, διότι αυτά έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και αφού γίνει η εξόφληση των προηγούμενων οφειλών, συνεχίζουμε επί πιστώσει την προμήθεια του πετρελαίου”!
Αν όμως καθυστερήσουν οι δόσεις, όπως τώρα, τότε το χρέος σωρεύεται και προκαλεί ασφυξία στα οικονομικά των Επιτροπών!

Αυτή την στιγμή οι παλιές και νέες οφειλές που εκκρεμούν, ανέρχονται στις 300.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 250.000 προέρχονται από τους προηγούμενους. Σ΄ αυτά πρέπει να προστεθεί μια περσινή οφειλή της τάξης των 90.000 ευρώ, την οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής ελπίζει να καλύψει με τις δύο τρέχουσες δόσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Ενώ παράλληλα αισιοδοξεί ότι: “Σε βάθος χρόνου ίσως μπορέσουμε να μηδενίσουμε το συνολικό έλλειμμα”!

  Φέτος το καλοκαίρι εισέρρευσαν στα ταμεία της Επιτροπής κάποια χρήματα, για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κορησού παρόλο που αυτή δεν ανήκει ως αντικείμενο στην συγκεκριμένη υπηρεσία  !

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις