Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

28 Νοεμβρίου 2015
Καταρρέει ο ΟΑΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΕ, το 2016, αναμένεται να έχει διπλάσιο έλλειμμα (806,9 εκατ.
ευρώ έναντι 419,1 εκατ ευρώ, φέτος) αν δεν «κοπούν» οι συντάξεις και δεν αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών (μόνο 1 στους 2 πληρώνει σήμερα).
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με δημοσίευμα της  Ημερησίας, τον διπλασιασμό του ελλείμματος του Ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών αποκαλύπτουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ για τον επόμενο χρόνο.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται  στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η «νομιμοποιητική βάση» για την περικοπή των συντάξεων μέσω του επανϋπολογισμού τους με νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης (από 57% έως 65% ανάλογα με τα εναλλακτικά σενάρια) και την κατάργηση των μη ανταποδοτικών παροχών (όπως το «μπόνους» των 220 ευρώ για τους προερχόμενους από το πρώην ΤΕΒΕ).
Σε ασφυξία και το ΙΚΑ
Αντίστοιχη κατάσταση ταμειακής «ασφυξίας» αντιμετωπίζει και το ΙΚΑ (το έλλειμμα φέτος προσεγγίζει το 1 δις. ευρώ) το οποίο θα καταβάλει τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου με… δανεικά 210 εκατ. ευρώ.
Το «πράσινο φως» για την ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ έδωσε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος εγκρίνοντας, όπως κάθε μήνα, τον δανεισμό του Ταμείου από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου (δηλαδή για τις ημέρες των πληρωμών) με 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο ασφάλισης των εργαζομένων της ΔΕΗ και 110 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων (40 εκατ. ευρώ) και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων (70 εκατ ευρώ).
aftodioikisi. gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις