Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

1 Δεκεμβρίου 2015
Ξαναρχίζουν οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία μετά το πάγωμα κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης λόγω capital controls. Αντιθέτως, για την 1η
Φεβρουαρίου μετατέθηκε η έναρξη των κατασχέσεων για φοροδιαφυγή, μη απόδοση ή παρακράτηση ΦΠΑ, καθώς και πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Έχετε αρρύθμιστα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο; Σπεύστε να τα τακτοποιήσετε. Το άτυπο μορατόριουμ της εφορίας για κατασχέσεις λόγω των capital controls αίρεται και μάλιστα αναδρομικά από 1 Νοεμβρίου. Στο στόχαστρο μισθοί, συντάξεις και τραπεζικές καταθέσεις.
Το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις είναι 1.000 ευρώ.
Το δημόσιο μπορεί να πάρει το 50% από 1.000 έως 1.500 ευρώ και το 100% για το τμήμα που υπερβαίνει μηνιαίως τα 1.500 ευρώ. Έτσι από κάποιον με μηνιαίο μισθό ή σύνταξη 1.300 ευρώ μπορεί να κατάσχει κάθε μήνα 150 ευρώ.
Το ακατάσχετο ισχύει για έναν και μόνο λογαριασμό.
Η φοροτεχνικός Χριστίνα Μανέ δηλώνει στην ΕΡΤ: «Τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 12 δόσεις ή 24 σε ορισμένες περιπτώσεις με βάση την πάγια ρύθμιση οφειλών. Εάν υπάρχει μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός λογαριασμός δηλώνεται υποχρεωτικά αυτός ως ακατάσχετος»
Ακατάσχετες είναι και οι καταθέσεις έως 1.250 ευρώ. Εφόσον κάποιος έχει οφειλές στην εφορία το επιπλέον τραπεζικό υπόλοιπο κατάσχεται σε ποσοστο 100%. Άρα ένας φορολογούμενος που χρωστάει και διαθέτει σε λογαριασμό 1.700 ευρώ μπορεί να δει τα 450 να κατάσχονται.
Για να γλιτώσει ο οφειλέτης τα χρήματά του πρέπει να μπει στην εφαρμογή του Taxisnet, υπηρεσίες προς πολίτες Δήλωση Μοναδικού Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού, εισάγει τους κωδικούς του, πατάει «είσοδος». Στη συνέχεια πληκτρολογεί το IBAN του Λογαριασμού που επιθυμεί να είναι ο Ακατάσχετος και τσεκάρει την υπεύθυνη δήλωση που αντιστοιχεί στην περίπτωσή του ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Με τροπολογία του υπουργείου οικονομικών παγώνουν έως τον Φεβρουάριο τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για παραβάσεις φοροδιαφυγής, μη απόδοσης ή παρακράτησης ΦΠΑ, πλαστά και εικονικά τιμολόγια που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.
Πηγή: ΕΡΤ1

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις