Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

30 Δεκεμβρίου 2015
►ΜΑΛΛΟΝ  βιάστηκαν κάποιοι να αποδώσουν σ΄ ένα πρώην δήμαρχο, το... διασωληνωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που εγκατέστησε ο Δήμος Καστοριάς στο πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας, ως το “δέντρο του Παπουλίδη”!
Διότι πρώτο τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, δεν ανήκουν σε κανέναν δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο.


Δεύτερον κανένας πρώην ή νυν δήμαρχος δεν μπορεί να διεκδικήσει την πατρότητα της ιδέας αυτού του βιομηχανικού προϊόντος, που δεν έχει καμία σχέση με το παραδοσιακό δέντρο και προφανώς προϋπήρχε της περιόδου Παπουλίδη.
Αλλά και ως αντικείμενο αν το δούμε, πάλι δεν έχει καμιά σχέση  το σημερινό δέντρο με το... “παπουλίδειο”, γιατί από τότε δεν θα έχει μείνει ούτε... λαμπίτσα για δείγμα, που να δικαιολογεί τον κτητικό προσδιορισμό του πρώην δημάρχου....
Παρ΄ όλα αυτά ο πρώην δήμαρχος, εθεάθη να περιφέρεται, όλως τυχαίως, στον ίδιο χώρο, μέχρι να τον αποθανατήσει ο φακός με φόντο το “δικό” του δέντρο...

►ΑΝΤΙΘΕΤΑ  ο Δήμος Άργους Ορεστικού έδειξε για μια ακόμα φορά τις αντι- οικολογικές  προτιμήσεις του, με ένα πελώριο έλατο που “φύτεψε” καταμεσίς της κεντρικής πλατείας της πόλης, μικρό δείγμα κι αυτό της μεγαλομανίας που τον διακρίνει!
Άραγε τι να συμβολίζει αυτό το φαραωνικών διαστάσεων δέντρο με την “φάτνη των αλόγων” στην ρίζα του;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συμβολίζει την ταπεινοφροσύνη του θείου βρέφους που εξανθρωπίστηκε για να διδάξει στους ανθρώπους το “αγαπάτε και τους εχθρούς ημών”...


►ΜΠΟΡΕΙ  η “Λίμνη των Ευχών” που έφτιαξε ο Δήμος Καστοριάς στον χώρο του Ενυδρείου να μην ανταποκρίνεται απολύτως στις προσδοκίες του κόσμου, κατάφερε όμως  να φέρει μερικές μέρες πιο μπροστά το “θαύμα των Χριστουγέννων” στα τοπικά “μέσα ενημέρωσης” (εντός και εκτός  εισαγωγικών με το συμπάθειο).
Κι εκεί που την λιθοβολούσαν νυχθημερόν με χυδαία σχόλια στα blogs  και στο facebook,  ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σαν τις καλές νεράϊδες και άρχισαν να την επαινούν και να την εγκωμιάζουν...
Μόνο που αυτή την φορά η μεταμόρφωση των ΜΜΕ δεν οφείλεται  στο “θαύμα των Χριστουγέννων” αλλά....


►ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΦΩΣΗ  έναντι ανταλλαγμάτων βεβαίως - βεβαίως... είχαμε από την πλευρά του ΣΧΟΚ, ο οποίος αφού έλαβε την διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο ότι θα επιχορηγηθεί με τις 25.000 ευρώ, άλλαξε αμέσως το μότο στα δελτία τύπου και έσπευσε  ασμένως να ευχαριστήσει τον Δήμο γι΄ αυτό!
Φρόντισε όμως να περισώσει τα προσχήματα λέγοντας κάπου ανάμεσα στις ευχαριστίες ότι: “Ο ΣΧΟΚ ποτέ δεν ζήτησε οποιαδήποτε επιχορήγηση, αλλά δεδομένου ότι από τον Δήμο επιλέχθηκε αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία... κλπ. κλπ.”
Δηλαδή τι να κάνουμε; Θα το υποστούμε κι αυτό...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις