Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

3 Δεκεμβρίου 2015
► ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ο Δήμος Καστοριάς δρομολόγησε δύο δράσεις, με διαφορετική κατεύθυνση αλλά με τους ίδιους αποδέκτες.
Η μία είναι το κοινωνικό ιατρείο που θα υπηρετεί την δημόσια υγεία στον καιρό της κρίσης και η άλλη είναι το θεματικό πάρκο “Η λίμνη των ευχών” που θα εξυπηρετεί τις ψυχαγωγικές ανάγκες των ανθρώπων της περίοδο των Χριστουγέννων.


Αναμφισβήτητα και τα δύο έγουν τον ρόλο τους αλλά δεν έχουν την ίδια βαρύτητα αντικειμένου και προ παντός την ίδια αξία για την επιβίωση των ανθρώπων.
Κι όμως οι οιονεί “διαμορφωτές” της κοινής γνώμης, εστίασαν στο δεύτερο, εγκαλώντας τον Δήμο για ολιγωρία στην εγκατάσταση του πάρκου ενώ το κοινωνικό ιατρείο το προσπέρασαν ως μη εύπεπτο, για τα δικά τους γούστα!
Αν ήταν οι προτεραιότητες του Δήμου να προσαρμόζονται στις δικές τους προτιμήσεις, τότε δεν θα είχαμε “θεματικά πάρκα” αλλά “Τζουράσικ παρκ” με όλα τα ετερόκλητα είδη του δημοσιογραφικού γένους...

►ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ...  αδιάκριτοι, αλλά όπως και να το κάνουμε, ένας δρόμος που ξεκίνησε το 2008 με την πρώτη φάση και συνεχίστηκε το 2012 με την δεύτερη φάση αλλά ακόμα δεν παραδόθηκε η πρώτη φάση... ενώ έχουν εκταμιευθεί αρκετές προκαταβολές και από τις δύο φάσεις, είναι ένα κάποιο θέμα....
Με τόσες πολλές φάσεις να μπερδεύονται, στο τέλος είτε ο δρόμος θα γίνει... τριφασικός είτε μιλάμε για μεγάλη... αφασία εκ μέρους κάποιων εργολάβων!
Αυτά προς το παρον, για να επανέλθουμε σε μια άλλη φάση....


►ΧΡΟΝΙΑ μας ταλαιπωρούν μ΄ αυτό το περιβόητο φράγμα του Νεστορίου που “όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο το ίδιο μένει”, όπως λέει και το τραγούδι.
Αν και κάποιος κακεντρεχής “προφήτης” είχε προβλέψει κάποτε το άδοξο τέλος του φράγματος, με το επιχείρημα ότι “ο Γράμμος είναι ένα υπερήφανο βουνό, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του”!
Και το απέδειξε ουκ ολίγες φορές, στην πρόσφατη ιστορία του...
Το τελευταίο εμπόδιο κατά πως φαίνεται, προέρχεται από την ΔΕΗ (είδες η ΔΕΗ;) η οποία αναιρεί την αρχική της δέσμευση να απορροφά το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγεται στο μέλλον από τον υδροηλεκτρικό σταθμό του φράγματος.
Αν σ΄αυτό προστεθούν και οι αναβολές στην προκήρυξη του αρδευτικού δικτύου, δεν αποκλείεται να μας πουν στο τέλος ότι δεν έχει  λόγους ύπαρξης και το ίδιο το φράγμα!


►ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ  “λαγός την φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του”,  επικαλέστηκε ο Δήμαχος Ανέστης Αγγελής, για να απαντήσει στις αιτιάσεις του Μ. Χατζησυμεωνίδη για δήθεν σπατάλες και κακοδιαχείριση στον Δήμο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής!
Τι εννοούσε άραγε ο ποιητής - δήμαρχος;
Μήπως ότι ο προκάτοχός του μ΄ αυτά που λέει, προκαλεί την τύχη του και ότι αυτά που έχει στα συρτάρια του είναι επιβαρυντικά για εκείνον και κάποιους από τους πρώην συνεργάτες του;
Καιρός είναι να βγούνε κάποια πράγματα στη φόρα και να μπούνε κάποια άλλα στη θέση τους.
Γιατι αν δεν το κάνει ο Δήμος επισήμως, μπορεί να το κάνουν οι anonymous... επωνύμως!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις