Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

15 Δεκεμβρίου 2015
► ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 23 μήνες από την δημοπράτηση της μελέτης του αρδευτικού του φράγματος Νεστορίου κι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν αναδείχθηκε ανάδοχος ή όχι!
Το πράγμα γίνεται κωμικοτραγικό αν σκεφθούμε ότι η μελέτη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” το οποίο λήγει στο τέλος του 2015 και από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναζητηθούν άλλα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσουν την μελέτη!
Σ΄ αυτά αν προστεθεί και η κακοδαιμονία, που έχει

καθήσει σαν ομίχλη πάνω από το φράγμα, αντιλαμβάνεται κι ο πιο αδαής, ότι θα μπούμε στο... πέμπτο μνημόνιο και θα μιλάμε ακόμα για μελέτες...
Αλλά και αναλογικά αν το δει κανείς, υπάρχουν ακόμα περιθώρια αναμονής, αφού για την μελέτη της σήραγγας της Κλεισούρας, έχουν περάσει οκτώ χρόνια κι ακόμα δεν έχει “ωριμάσει”...

►ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ  δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αφού κατέθσε τροπολογία για την επιστροφή επιδοτήσεων που είχαν λάβει παρανόμως κάποιοι αγρότες, δήλωσε ότι η τροπολογία δεν θα εφαρμοστεί όσο ο ίδιος είναι υπουργός!
Τότε τι νόημα είχε η τροπολογία που κατατέθηκε και προπαντός τι νόημα έχει η τροπολογία που ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους;
Προφανώς ο κ. υπουργός πήγε να μπερδέψει τους δανειστές τους οποίους θεωρεί ακόμα “κουτόφραγκους” και μπέρδεψε τον φάντη με το ρετσινόλαδο...
Ή πήγε να μπερδέψει τους αγρότες, τους οποίους θεωρώ ακόμα “χαχόλους” και μπέρδεψε τα μπούτια του...


►ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ...  αδιάκριτοι, αλλά όπως και να το κάνουμε, ένας δρόμος που ξεκίνησε το 2008 με την πρώτη φάση και συνεχίστηκε το 2012 με την δεύτερη φάση αλλά ακόμα δεν παραδόθηκε η πρώτη φάση... ενώ έχουν εκταμιευθεί αρκετές προκαταβολές και από τις δύο φάσεις, είναι ένα κάποιο θέμα....
Με τόσες πολλές φάσεις να μπερδεύονται, στο τέλος είτε ο δρόμος θα γίνει... τριφασικός είτε μιλάμε για μεγάλη... αφασία εκ μέρους κάποιων εργολάβων!
Αυτά προς το παρον, για να επανέλθουμε σε μια άλλη φάση....


►ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ο Περιφερειάρχης ικανοποίησε αυτό που στην δημοσιογραφική διάλεκτο ονομάζουμε “λαϊκό αίσθημα”, έστω και κατά το ήμισυ, με την αποκατάσταση του ενός ρεύματος κυκλοφορίας του οδικού άξονα Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής, στη θέση “Χάνι - Μπιρίκι”.
Και όταν λέμε “κατά το ήμισυ”, δεν εννοούμε ότι εκκρεμεί το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά η άλλη μισή δέσμευση του Περιφερειάρχη, για ενδελεχή έρευνα σε βάθος του φακέλλου του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε κακήν - κακώς πριν από δώδεκα χρόνια, για να προλάβουν οι τότε παράγοντες, να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων πριν τις εκλογές!
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η έρευνα του Περιφερειάρχη “σκόνταψε” στις γνωστές “άνωθεν παρεμβάσεις”, αλλά υπάρχει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία για όλους, για να αποδείξουν ότι και οι Περιφερειάρχες... έχουν ψυχή!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις