Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Δεκεμβρίου 2015
Σωρεία διοικητικών παραβάσεων και αξιόποινων πράξεων, διαπιστώνει το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών που αφορά την διαχειριστική περίοδο 2012 στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς, όταν  πρόεδρος ήταν ή κ. Ειρήνη Μισκία.

Αυτό αποκαλύπτει με την επιστολή - καταπέλτη που έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης κ. Σωκράτης Λιάνος προς τον πρόεδρο κ. Διονύση Λίτσκα, ο οποίος, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, δεν έχει ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο για το περιεχόμενο του πορίσματος!

Ή επιστολή του Σωκράτη Λιάνου:

                                                                                               
Κύριε πρόεδρε                                                                               Καστοριά 1-12-2015                                                                  
 κύριοι σύμβουλοι μέλη της κοινωφελούς επιχείρησης
του δήμου Καστοριάς 'ΟΡΕΣΤΙΑΣ'


Στις 19-11-2015 μας γνωστοποιήθηκε  η έκθεση των ορκωτών λογιστών για την οικονομική χρήση της επιχείρησης το έτος 2014
  1. Οι ορκωτοί λογιστές στης έκθεση τους καταλήγουν ''Δεδομένης της σημαντικότητας των θεμάτων που μνημονεύονται στην παρούσα έκθεση ελέγχου, αδυνατούμε να εκφέρουμε γνώμη επί των οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2012. ''  Η διατύπωση αυτή επισημαίνει εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξαν ουσιώδεις παραλείψεις που ζημίωσαν την επιχείρηση.
  2. Από την έκθεση προκύπτει ότι ενώ η επιχείρηση συνέταξε ως ώφειλε διαφόρους κανονισμούς, όπως κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας, κανονισμό προσωπικού, δεν συνέταξε κανονισμό προμηθειών. Συνεπώς όλες οι προμήθειες έγιναν με υποκειμενικά κριτήρια παραβιάζοντας τις αρχές της ίσης μεταχείρησης, της διαφάνειας, και της απαγόρευσης των διακρίσεων.
  3. Η έκθεση επίσης επισημαίνει ότι επιχορηγήθηκε η επιχείρηση με το ποσό των 136.567 ευρώ από τον δήμο χωρίς την σύναψη προγραμματικής σύμβασης. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος δεν ασκούσε κανέναν έλεγχο στην επιχείρηση. Σημειωτέον ότι από τον νόμο απαγορεύεται η επιχορήγηση επιχείρησης του Δήμου χωρίς την σύναψη προγραμματικής σύμβασης όπου θα αναλύονται οι υποχρεώσεις των οργάνων της επιχείρησης.
  4. Δεν καταβλήθηκαν από την επιχείρηση οι προβλεπόμενοι φόροι. Επομένως σε ενδεχόμενο έλεγχο κινδυνεύει η επιχείρηση να καταβάλλει μεγάλα ποσά και με μορφή προστίμων.
  5. Δεν υπήρξε σύστημα εσωτερικού ελέγχου στην οικονομική διαχείριση της επιχείρησης με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι λογαριασμοί να παρουσιάζουν ελλείψεις και ανακρίβειες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνω την παραπομπή του θέματος  στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω διερεύνηση με την άσκηση διαχειριστικού ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

                                                                            Λιάνος Σωκράτης

                                                                         Μέλος του ΔΣ ΟΡΕΣΤΙΑΣ


κοινοποίηση

κ Ανέστη Αγγελή
Δήμαρχο Καστοριάς

3 σχόλια:

  1. Κι αυτό πάνε να το κάνουν γάργαρα όπως τόσα αλλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μήπως υπάρχει τώρα ίση μεταχείριση; Κάντε μια βόλτα στο διαύγεια και θα ανακαλυψετε πολλα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος ήταν ο λογιστής της Επιχείρησης που έκανε την διαχείριση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις